Our social corner

Sport

Cupa României la floretă, cadeți și juniori, și-a desemnat câștigătorii

castigatori cupa romaniei floreta cadeti feminin 2022 1
Distribuie

Sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu_Mare a găzduit zilele trecute Cupa României la floretă, cadeți și juniori. Concursurile au reunit la start floretiști de la toate cluburile de profil din țară, care au concurat în cadrul probelor individuale feminin și masculin.

Joi, în concursul feminin la categoria cadeți, s-au înscris 25 de sportive, competiția fiind câștigată de Ingrid Miti Bikfalvi, de la CSU Poli Timișoara. Câștigătoarea Cupei României la cadeți a fost urmată pe podium de Darra Cișmaș (CSM Corona Brașov), pe locul 3 clasându-se Enya Male (CSM Corona Brașov) și Karina Liță (CSȘ Triumf București).

Tot joi a avut loc și întrecerea masculină a juniorilor, a cărui câștigător este stelistul Vlad Roșu. Floretistul de la CSA Steaua s-a impus în finala în fața sătmăreanului Răzvan Nojea, iar medaliile de bronz au ajuns la Ionuț Stoe (CSȘ Triumf București) și Petru Surcel (CSA Steaua).

Întrecerea feminină a junioarelor a fost, ca de obicei, dominată de CSA Steaua, ale cărei floretiste s-au clasat pe primele trei trepte ale podiumului: Andreea Dincă, Paula Radu și Teodora Șofran. Cealaltă medalie de bronz a ajuns la Maria Teodorescu (CSTA București).

Și în întrecerea cadeților la masculin a existat un club cu trei sportivi pe podium, ACS Floreta Timișoara. Mihea Petrache de la ACS Floreta a câștigat Cupa României după ce a trecut, la o tușă, de Victor Baciu (CSM Cluj), pe poziția a treia clasându-se alți doi timișoreni, Felix Dogariu și Ștefan Adoch.

În sala de scrimă „Alexandru Csipler” urmează alte două zile de concurs, de data aceasta cadetele întrecându-se într-o etapă de Circuit European, a XIII-a ediție a Cupei Satu Mare – Memorialul Ecaterina Stahl.

România va fi reprezentată în concurs de 22 de floretiste, alături de sportive din Cehia, Grecia, Letonia, Ungaria, Moldova, Olanda, Serbia, Slovacia, Suedia, Turcia și Ucraina.

Credit foto: Federația Română de Scrimă

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro