Our social corner

Sport

David Popovici, cel mai valoros tânăr sportiv din Europa!

david popovici cel mai bun tanar sportiv1
Distribuie

Înotătorul David Popovici a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale din Europa ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Încoronarea câștigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociației Comitetelor Olimpice Europene. Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, și care a doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și s-a clasat pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Alți 4 sportivi au concurat pentru acest premiu alături de David Popovici: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism). Tinerii sportivi au primit și premii în bani: David a luat o bursă de formare de 15.000 EUR, cei clasați pe locul doi și trei, 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce locurile patru și cinci au primit câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară.

Sursa&credit foto – COSR

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro