Our social corner

Sport

David Popovici: ”Înot zilnic, nu mă pot abține”

David Popovici europene juniori 2021 min
Distribuie

Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma i-a adus trei medalii de aur sportivului român David Popovici, supranumit „copilul de aur” al României. Acesta a stabilit un nou record mondial de juniori în proba de 100 de metri, la 47,30 secunde. Având în vedere că acesta este și cel mai bun timp mondial de anul acesta al seniorilor, David poate visa la o medalie olimpică, dacă va fi în formă la Tokyo.

Ca reper, campionul olimpic, Caeleb Dressel, cel mai bun înotător al momentului, a reușit să scoată în 2021 timpul de 47.39 secunde.

David Popovici a început înotul la 4 ani, iar la 7 ani deja participa în competiții oficiale. Ceea ce începuse în urma unei recomandări medicale a ajuns în scurt timp să fie o pasiune, David înotând zilnic până la 14 kilometri. „Chiar și când sunt în vacanță, înot, fac asta zilnic, nu mă pot abține„, a spus acesta pentru ProTv, după calificarea la Tokyo. „Am doborât primul record național la 10 ani. De atunci, am devenit dependent de senzația pe care ți-o dă cel mai înalt loc de pe podium„, a mai mărturisist înotătorul.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro