Una dintre cele mai captivante expoziții din București va putea fi vizitată în perioada 10 decembrie – 9 ianuarie la 2/3 Galeria din strada Franceza nr.4. Vernisată vineri, 10 decembrie, începând cu ora 17:00, expoziția fotografică intitulată „de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului” semnată de artista Victoria Păunescu cuprinde peste 33 de lucrări fotografice, prezentând publicului o explorare poetică prin intermediul unei colecții de momente și imagini.
Expoziția reprezintă o incursiune fotografică despre locuri reale cioplite în timp, întipărite în memorie, impregnate pe retină și celuloid. La vernisaj, dar și pe tot parcursul expoziției sunt așteptați iubitorii de fotografie, pasionații de artă și frumos, și de asemenea cei care vor să descopere o altă lume printre fotografii, culori și stări.
“De acolo de unde încă poți vedea curbura pământului, este un loc nici prea jos nici prea sus de unde simți briza mareei concomitent cu orbitoarea albețe a zăpezii în timpul unui răsărit de lună.” declară Claudia Retegan – fondator și curator al 2/3 Galeria.
Fotografia unui portret de pe ecranul telefonului, muștele care într-o seară de vară par a fi licurici zburând în jurul felinarului, o familie de pescari navigându-și barca printre reflecțiile norilor la asfințit, sunt doar câteva cadre care invită publicul la o călătorie interioară vibrantă și pe alocuri melancolică.
“Mișcarea discretă a zborului aleator a porumbeilor este asociată cu fotografia unei naturi statice din bucătărie în care aglomerarea obiectelor metalice de la oale, ibric, sită, solnițe, grătar și cuțite mimează zborul dezorganizat prin distribuția ilogică a obiectelor. O stare de imponderabilitate marchează multe dintre fotografiile expoziției. Titlul <<de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului>> implică o stare de melancolie optimistă făcând aluzie la un loc care, deși distant, rămâne în continuare accesibil.” Claudia Retegan
Expoziția poate fi vizitată de vineri, 10 decembrie până duminică, 9 ianuarie, la 2/3 Galeria din strada Franceza nr.4. Programul de vizitare al expoziției este cuprins în intervalul orar 12.00 – 20.00.
Accesul la vernisaj dar și pe toată perioada expoziției și se face în baza certificatului verde.
Ziua/luna/anul : 18-03-2025 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 martie, ora 10 - 20 martie, ora 10 Fenomene vizate: răcire accentuată, brumă și îngheț la sol, precipitații mixte, cantități de apă însemnate, strat de zăpadă, intensificări ale vântului Zone afectate: conform textului Vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă, cu temperaturi preponderent negative (minime cuprinse în general între -9 și 0 grade), iar în sudul și estul Transilvaniei, precum și în dealurile subcarpatice va fi ger (minime de -13...-11 grade). Se va produce brumă și local îngheț la sol. Luni vor fi precipitații mixte în cea mai mare parte a țării, iar marți acestea se vor restrânge spre sud-vest. În Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei, sudul Transilvaniei și la munte se vor acumula local cantități de apă de 10...20 l/mp și izolat de 25...30 l/mp și se va depune strat de zăpadă. În majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).