Stați în legătură cu noi

actualitate

Decizia definitivă a Curții de Apel București în cazul Colectiv

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4 și actualul edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv, astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia acum 7 ani de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Iniţial Cristian Popescu-Piedone primise 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, însă judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis diminuarea pedepsei la 4 ani închisoare cu executare pentru o infracţiune de abuz în serviciu, în legătură cu autorizaţia emisă de Primărie pentru clubul Colectiv.

În acelaşi dosar au mai fost dispuse următoarele pedepse:

-Paul Gancea – 6 ani şi 4 luni de închisoare,

-Costin Mincu – 8 ani de închisoare,

-Alin George Anastasescu – 11 ani şi 8 luni de închisoare,

– George Matei – 8 ani şi 8 luni închisoare,

– Antonina Radu – 8 ani şi 8 luni închisoare,

– Viorel Zaharia – 6 ani şi 10 luni,

– Marian Moise – 6 ani şi 10 luni.

– Cristian Niţă – 2 ani şi 6 luni cu suspendare, plus efectuarea a 80 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA sau în cadrul ADP sector 1 Bucureşti.

Funcţionarele de la Primăria Sectorului 4 implicate în acest caz au fost achitate. Este vorba de Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale; Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior; Ramona Sandra Moţoc, referent superior.

Firmele SC Colectiv Club SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists trebuie să plătească fiecare o amendă penală de 47.000 lei.

Advertisement
Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro