Our social corner

Sport

Delegația de canotori români se întoarce în țară cu 8 medalii de la Campionatele Europene de Canotaj

delegatie canotaj CE Munchen 2022 1
Distribuie

Performanță istorică la Campionatul European de Canotaj de la Munchen: cinci medalii de aur și trei de bronz câștigate de canotorii români.

Canotorii români se întorc acasă după ce au realizat o performanță istorică la Campionat European de la Munchen. Sportivii români au câștigat cinci medalii de aur și trei de bronz, fiind pentru prima dată în istorie când țara noastră obține asemenea rezultate la acest nivel.

Cine sunt medaliații

Medaliile de aur au fost cucerite la probele:

– dublu rame feminin (W2-) – Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu, acestea au trecut primele linia de sosire cu timpul 7:34.41, devansând echipajele din Marea Britanie și Olanda.

– dublu rame masculin (M2-) – Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, aceșita au câștigat finala cu timpul 6:44.28, întrecând echipajele din Marea Britanie și Spania.

– dublu vâsle feminin (W2x) – Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioanele olimpice de la Tokyo 2020, care s-au impus incredibil în finală cu timpul 7:14.85, fiind urmate la mare distanță de echipajele din Olanda și Italia.

– simplu vâsle feminin categorie uşoară (LW1x) – Ionela Lehaci Cozmiuc, canotoarea noastră câștigând cu timpul 8:04.41, fiind urmată de grecoaica Zoi Fitsiou şi de olandeza Martine Veldhuis.

– 8+1 feminin (W8+) – Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu, care au reușit pe ultimii 500 m să întreacă echipajele Marii Britanii și Olandei.

Iată și echipajele medaliate cu bronz:

– patru rame feminin (W4-)- Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș,

– patru rame masculin (M4-) – Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci,

– patru vâsle masculin (M4x) – Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache.

Sportivii nostri au dat dovadă de concentrare, ambiție și motivare și, astfel, toată lumea de la Munchen a învățat în acest weekend Imnul României. Sunt foarte mândră de ei și îi felicit pe toți medaliații! Ne-au făcut foarte mândri și au demonstrat că România este o forță de neoprit în acest sport! Felicit antrenorii și întreg staff-ul Federației, dar și cluburile sportive care ne-au dat toți acești sportivi extraordinari. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare.

Elisabeta Lipă, Președintele FRC

Foto: COSR.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro