Our social corner

Sport

Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo are loc în condiții fără precedent

ceremonie jocuri olimpice tokyo2020 min
Distribuie

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 vor avea deschiderea oficială peste câteva ore, în condiții fără precedent cauzate de pandemia de coronavirus, mulți punând la îndoială valoarea găzduirii jocurilor.

Ceremonia de deschidere de pe Stadionul Național, care începe la ora 14:00 (ora României), va ridica cortina celui mai mare spectacol sportiv organizat de când virusul a început anul trecut. Implicând aproximativ 11.000 de sportivi din peste 200 de țări și regiuni, acestea vor fi primele Jocuri Olimpice din istorie fără spectatori.

În timp ce organizatorii sperau că olimpiadele vor simboliza solidaritatea globală și victoria asupra virusului, Jocurile vor avea loc în condițiile în care se pare că orașul gazdă pierde încet lupta cu virusul.

Tokyo se confruntă cu numărul de infecții COVID-19 la cel mai înalt nivel din ultimele șase luni, orașul aflându-se la a patra stare de urgență.

Pe fondul îngrijorării cu privire la faptul că Jocurile Olimpice și Paralimpice s-ar putea transforma într-un eveniment pe scară largă care ar tensiona sistemul medical, apar din nou întrebări dacă normele anti-COVID-19 vor fi pe deplin respectate.

Tokyo, unde locuiesc aproximativ 14 milioane de persoane, se confruntă cu un nou val de infecții în condițiile în care mulți japonezi sunt nevaccinați. Capitala niponă a raportat astăzi 1.832 de noi cazuri de infectări cu coronavirus.

Torța olimpică și-a încheiat călătoria prin capitala Japoniei, iar sosirea lângă stadionul național a fost marcată de o ceremonie la scară restrânsă. Torța a fost purtată de aproximativ 10.000 de oameni în toată țara de la începutul ștafetei, la sfârșitul lunii martie, și va fi folosită pentru aprinderea oficială a flăcării olimpice în timpul ceremoniei de deschidere.

Advertisement

Flacăra a sosit în Japonia pe 20 martie 2020, cu doar patru zile înainte ca Jocurile de la Tokyo să fie amânate.

Împăratul Naruhito va declara deschise jocurile celei de-a 32-a olimpiade în timpul ceremoniei de pe stadionul nou construit, la care doar un număr limitat de personalități, oficiali ai Comitetului Olimpic Internațional și demnitari străini, vor avea voie să intre.

Jocurile de la Tokyo vor înregistra un record de 33 de sporturi în cadrul a 339 de evenimente. Printre sporturile care își vor face debutul olimpic se numără karate, surfing, skateboarding și alpinismul sportiv.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea un raport aproape egal de sportivi masculini și feminini și vor deveni cele mai echilibrate jocuri de acest gen din lume. Echipa olimpică de refugiați va fi de aproximativ trei ori mai mare decât primul contingent care a participat la Jocurile de la Rio de Janeiro în 2016.

Între timp, sportivii ruși vor participa sub un pavilion neutru din cauza programului de dopaj sponsorizat de stat al țării lor, în timp ce Coreea de Nord nu a trimis niciun sportiv din cauza pandemiei.

Costul găzduirii Jocurilor Olimpice și Paralimpice a crescut dramatic de la 734 miliarde de yeni (6,67 miliarde de dolari) în momentul ofertei la 1,64 trilioane de yeni raportat în ultimul raport bugetar pentru decembrie 2020.

Ceremonia de deschidere a Olimpiadei, care va fi fără public, va fi transmisă în direct de TVR 1 de la ora 14:00.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro