Our social corner

Health

Doi ani intârziere in cercetarea cancerului din cauza pandemiei de coronavirus

intarizieri in cercetare cancer1
Distribuie

Pandemia COVID-19 a amânat noile terapii împotriva cancerului cu doi ani, conform Institutului de cercetare a cancerului din Londra.

Estimările au fost făcute după ce pandemia de coronavirus a afectat cercetările prin închiderea laboratoarelor, scăderea finanțărilor și întârzieri în desfășurarea studiilor clinice.

În lunile martie și aprilie 2020, în urma transferurilor efectuate în vederea blocării răspândirii noului coronavirus, marea majoritate a laboratoarelor de cercetare din întreaga lume și-au închis porțile. Astfel, studii clinice care aveau lor pe tot globul au fost întrerupte și multe proiecte de cercetare au fost abandonate pe termen nedefinit.

Către finalul anului trecut, Institutului de cercetare a cancerului din Londra, estima întârzieri de cel puțin 17 luni în domeniul cercetărilor împotriva cancerului, în urma întreruperilor cauzate de pandemie. 

În prezent organizația declară că situația este mult mai gravă decât se anticipase anterior, iar studiile sunt întârziate cu doi ani: ”Fără finanțare suplimentară pentru a acoperi găurile din bugetele de cercetare, pacienții cu cancer ar putea ajunge să aștepte încă doi ani pentru a beneficia de descoperirile cercetării.”, susține directorul executiv al ICR, Paul Workman.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro