Our social corner

Entertainment

Duminici clasice, la TNT, în iunie

poster Casablanca

Producții americane nominalizate și premiate cu Oscar, apreciate de National Board of Review și de Sindicatul scenariștilor americani, vor fi difuzate de TNT, în luna iunie, în programul „Duminici clasice/ Oldschool Sundays”.

Din 6 iunie, începând cu ora 11:00, vor putea fi vizionate „Casablanca” (1942), „A Star Is Born” (1954), „Cat on a Hot Tin Roof” (1958) și „Ocean’s 11” (1960).

„Acesta ar putea fi începutul unei frumoase prietenii”. Unul dintre cele mai romantice filme din toate timpurile, „Casablanca”, regizat de Michael Curtiz, va deschide, pe 6 iunie, seria duminicilor „oldschool”.
Lungmetrajul cu Humphrey Bogart și Ingrid Bergman în rolurile principale spune povestea unui expat american care deține o cafenea în Maroc și care luptă cu sine pentru a decide dacă să își ajute fosta iubită să scape de naziști împreună cu soțul ei fugar. Replici memorabile, cum este și „Mai cântă o dată, Sam”, un decor demn de „epoca de aur” a Hollywood-ului – întreaga atmosferă a fost realizată la studiourile Warner Bros. -,costumele și melodia „As Time Goes By” fac din „Casablanca” un film ce trebuie văzut și revăzut cu orice ocazie.


„Casablanca” a fost desemnat cel mai bun film la gala Oscar, unde a fost premiat și pentru regie și scenariu, iar National Board of Review l-a ales între cele mai bune zece filme ale anului.


„S-a născut o stea/ A Star Is Born”, regizat de George Cukor, cu Judy Garland și James Mason în rolurile principale, va putea fi urmărit pe 13 iunie. Lungmetrajul, care a primit șase nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru interpretarea celor doi și pentru muzică, este prima adaptare a filmului original, lansat în
1937 (cu Janet Gaynor și Fredric March). Garland joacă rolul unei tinere cântărețe și actrite care caută să devină faimoasă. Ea îl întâlnește pe Norman, actor consacrat a cărui carieră este afectată de alcoolism, dar care face tot posibilul să o ajute să pătrundă în industrie. National Board of Review l-a ales între cele mai bune zece filme ale anului, iar în 2000, lungmetrajul a fost selectat de National Film Registry pentru conservare.

„Pisica pe acoperișul fierbinte/ Cat on a Hot Tin Roof”, regizat de Richard Brooks după piesa lui Tennessee Williams, premiată cu Pulitzer, va fi difuzat pe 20 iunie.

Din distribuție fac parte Paul Newman, Elizabeth Taylor și Burl Ives. Filmul îi are în centru pe Brick, un fost atlet care își petrece zilele încercând cu ajutorul alcoolului să uite de dezamăgiri, pe soția lui frustrată sexual, Maggie, și pe Big Daddy, bătrânul patriarh bogat și bolnav în stadiu terminal.
Cu șase nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria „cel mai bun film”, pentru regie și pentru interpretarea actorilor Paul Newman și Elizabeth Taylor, lungmetrajul a fost cea mai de succes producție lansată de MGM în 1958. În plus, National Board of Review l-a selectat între cele mai bune zece filme ale anului.

Advertisement


„Banda celor 11/ Ocean’s 11”, nominalizat la premiile Sindicatului scenariștilor americani, la categoria „cea mai bună comedie americană”, va fi difuzat pe 27 iunie. Filmul regizat de Lewis Milestone, cu Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford și Joey Bishop în distribuție, îl are în centru pe Danny Ocean, personaj reluat după 40 de ani de George Clooney, în una dintre cele mai de succes francize
cinematografice.
Ocean își convinge foști camarazi din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial să dea cea mai mare lovitură în Las Vegas. Cei unsprezece prieteni plănuiesc să jefuiască cinci cazinouri din oraș într-o singură noapte.
Lungmetrajul a fost sursa de inspirație pentru seria „Ocean’s”, lansată în 2001.

Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

coregraf jocurile paralimpice
SportAcum 18 ore

Parisul se pregătește pentru Jocurile Paralimpice: Ceremonie de deschidere spectaculoasă și competiții de neuitat

insula iubirii radu valcan
TVAcum 23 de ore

Insula Iubirii sezonul 8: Premiera evenimentului declanșează un val de vizionări în grup la nivel național

Groapa editia TV
TVAcum 24 de ore

GROAPA Ediția TV: Dana Rogoz dezvăluie secretele personajului Mari și tensiunile cresc în familia Vlahu

iustina si cornel insula iubirii
TVAcum 24 de ore

Insula Iubirii sezonul 8: Iustina și Cornel își pun la încercare iubirea înainte de nuntă

ion tugearu
ActualitateAcum 24 de ore

„Despre imposibilitatea unui omagiu”: Premieră mondială la Locarno pentru documentarul despre Ion Tugearu

Fastskin LZR
SportAcum 2 zile

Arma secretă a înotătorilor americani la Jocurile Olimpice

Valentin Teodosiu personaj Titi Baros Faraonu TATUTU 1
TVAcum 2 zile

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`!

Landman
TVAcum 3 zile

Noul serial original Landman va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 20 noiembrie

Focus on Slide 1
ActualitateAcum 3 zile

Care este trendul pentru inteligența artificială, Social Media, Streaming-ul și Comportamentele Media în România

show insula iubirii
TVAcum 3 zile

Insula iubirii revine cu un nou sezon incendiar, plin de dezvăluiri dramatice și povești de viață captivante!

documentar Spațiul Sălbatic
TVAcum 3 zile

Documentarul HBO Original „Spațiul sălbatic” va fi pe 18 iulie pe Max

twisters
EntertainmentAcum 3 zile

„Tornade”: un spectacol cinematografic devastator care te va ține cu sufletul la gură

f1
EntertainmentAcum 4 zile

Brad Pitt revine în forță în „F1”, un film captivant despre lumea Formulei 1

vlad stănilescu
BusinessAcum 4 zile

PRO TV anunță numirea lui Vlad Stănilescu în rolul de Digital Director

ciocolata
LifeAcum 5 zile

Ciocolata: O călătorie în timp, de la zeii mayași la deliciul mondial

Facebook

Adauga site gratuit