Our social corner

Business

Efectele pandemiei: 300.000 de companii riscă să intre în insolvență

business mentors
Distribuie

A trecut un an de la debutul pandemiei SARS-CoV-2 în România, un an în care mediul antreprenorial a suferit pierderi considerabile.

Astfel, potrivit informatiilor de pe platforma termene.ro, nu mai puțin de 8.985 de firme din România au intrat în insolvență în anul 2020. 

68.212 de firme au cerut emiterea certificatului de stare de urgență pentru suspendarea activităților (din domenii variate, de la HoReCa, turism, transporturi și până la cele de divertisment și activități culturale), iar 53.638 de firme au fost radiate. 

Conform acelorași date, 21.603 de companii au apelat la programul de creditare IMM INVEST pentru susținerea activității. 

1.1 milioane de persoane riscă să își piardă locul de muncă și să intre în șomaj pentru că sunt angajate în cele 300.000 de firme cu risc mare și foarte mare de insolvență.

Tot în 2020 au fost înființate 111.373 de firme noi. 

Potrivit studiilor efectuate în perioade normale ale economiei și ale unei piețe în dezvoltare, una din trei companii nu supraviețuiește primului an, iar după 5 ani, mai puțin de 10% dintre firmele noi rămân în piață, dintre cele care au activitate.

Advertisement

Dintre acestea cam 70 – 80% stagnează la un nivel de supraviețuire și nu pot crește, nu pot scala, iar acest lucru nu afectează doar compania, ci și mediul antreprenorial în general. „Cu atât mai mult acum, într-un astfel de moment de incertitudine, avem nevoie de un control riguros al banilor în companie, iar acest lucru se poate învăța”, explica Remus Bălan, Program Manager al Business Mentors.

Programul BUSINESS MENTORS este conceput cu scopul de a forma noua generatie de antreprenori si de a dezvolta o comunitate puternica de business.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro