Our social corner

Business

Efectele pandemiei: 300.000 de companii riscă să intre în insolvență

business mentors

A trecut un an de la debutul pandemiei SARS-CoV-2 în România, un an în care mediul antreprenorial a suferit pierderi considerabile.

Astfel, potrivit informatiilor de pe platforma termene.ro, nu mai puțin de 8.985 de firme din România au intrat în insolvență în anul 2020. 

68.212 de firme au cerut emiterea certificatului de stare de urgență pentru suspendarea activităților (din domenii variate, de la HoReCa, turism, transporturi și până la cele de divertisment și activități culturale), iar 53.638 de firme au fost radiate. 

Conform acelorași date, 21.603 de companii au apelat la programul de creditare IMM INVEST pentru susținerea activității. 

1.1 milioane de persoane riscă să își piardă locul de muncă și să intre în șomaj pentru că sunt angajate în cele 300.000 de firme cu risc mare și foarte mare de insolvență.

Tot în 2020 au fost înființate 111.373 de firme noi. 

Potrivit studiilor efectuate în perioade normale ale economiei și ale unei piețe în dezvoltare, una din trei companii nu supraviețuiește primului an, iar după 5 ani, mai puțin de 10% dintre firmele noi rămân în piață, dintre cele care au activitate.

Dintre acestea cam 70 – 80% stagnează la un nivel de supraviețuire și nu pot crește, nu pot scala, iar acest lucru nu afectează doar compania, ci și mediul antreprenorial în general. „Cu atât mai mult acum, într-un astfel de moment de incertitudine, avem nevoie de un control riguros al banilor în companie, iar acest lucru se poate învăța”, explica Remus Bălan, Program Manager al Business Mentors.

Programul BUSINESS MENTORS este conceput cu scopul de a forma noua generatie de antreprenori si de a dezvolta o comunitate puternica de business.

Click pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Facebook

Avertizari meteo

  • Avertizare meteorologica

    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 15-09-2024 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : MESAJ 2/2 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 16 – 16 septembrie, ora 10Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativZone afectate: nordul și estul Moldovei, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei       În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Galați va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va continua să plouă, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp. COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 16 – 16 septembrie, ora 10Fenomene vizate: averse torențiale, importante cantitativZone afectate: Delta Dunării       În intervalul menționat, în Delta Dunării va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 40...60 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

  • Atentionare meteorologica

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-09-2024 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 15 septembrie, ora 10 – 15 septembrie, ora 16 Zonele afectate : Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei; Fenomene : ploi însemnate cantitativ; Mesaj : MESAJ 1/2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 10 – 15 septembrie, ora 16Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativZone afectate: Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei       În intervalul menționat, în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.