Our social corner

Business

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

Score2Skill image
Distribuie

eJobs, liderul pieței de recrutare din România, alături de agenția de publicitate The Geeks și partenerul Good Game Industry, lansează proiectul Score2Skill ce are scopul de a valorifica abilitățile dezvoltate de gameri în jocurile video. Algoritmul transformă competențele din lumea virtuală în aptitudini necesare în cadrul unui loc de muncă din viața reală.    

Score2Skill e un proiect unic în România și se numără printre cele 7 inițiative globale de inovație care au ajuns în finala programului RingierX, accelerator de afaceri al grupului elvețian Ringier. Pentru prima oară în România, în urma unui proces complex de research ce a presupus o succesiune de episoade de cercetare calitativă și cantitativă, s-a reușit maparea competențelor pe care jucătorii le folosesc în timp ce se joacă și traducerea lor în skill-uri utile în mediul profesional.

Proiectul vine să rezolve o problemă reală din piață și să faciliteze angajarea tinerilor. De ceva vreme asistăm la un paradox: deși 35% din oferta totală de joburi e pentru candidații entry level și fără experiență, avem un șomaj de peste 20% în rândul grupei de vârstă 18-24 de ani, situându-ne pe locul 4 în UE. În același timp, tinerii ne spun că le e greu să se angajeze, căci un CV gol nu atrage atenția angajatorilor. Acest tool îi va ajuta să se diferențieze, deoarece identifică și validează competențe reale pe care ei le dobândesc jucându-se și le traduce în skill-uri pe care angajatorii le solicită pentru job. Score2Skill ajută și angajatorii într-un mod cât se poate de concret, căci literalmente eficientizează procesele de recrutare, ajutându-i să repereze mai ușor candidații potriviți pentru rolurile deschise. Vorbim de 8 abilități soft și 4 trăsături de personalitate pentru candidații care trec prin testare, deci de profile mult mai valoroase pentru angajatori decât CV-urile fără experiență.”,  spune Raluca Dumitra, CMO eJobs.ro.

Pentru a concretiza algoritmul Score2Skill, eJobs.ro a colaborat cu o echipă formată din cercetători și statisticieni, consilieri în resurse umane și gameri. Proiectul transpune statisticile specifice din jocurile video, precum rata de câștig, precizia din confruntări, clasamentul și multe altele în competențe relevante pentru locul de muncă, cum ar fi orientarea către rezultate, gândirea analitică, abilitățile de leadership, gestionarea riscului, nivelul de proactivitate sau creativitatea utilizatorilor. 

Obiectivul proiectului a fost să identificăm dacă există legături între performanța (scorurile la diverse dimensiuni/KPI) în cele mai utilizate jocuri din România și unele/anumite competențe profesionale, în special cele digitale și cele de tip soft skills. Pentru aceasta am trecut printr-un proces de cercetare foarte complex, care a constat în cinci etape, fiecare cu o altă tehnică de cercetare. Am început cu o etapă de cercetare calitativă care a constat în (1) o serie de focus grupuri cu gamers români aflați pe primele locuri în jocurile respective. Am continuat cu (2) interviuri de profunzime și (3) sesiuni de observare participativă realizate cu jucători de top. Am continuat apoi cu o etapă de cercetare cantitativă, în care am realizat (4) un sondaj de opinie realizat pe un eșantion de 950 de gamers din România. Și am încheiat cu o serie de grupuri Delphi cu experți din comunitatea de gaming din România, pentru a valida și rafina rezultatele obținute. a spus Dan Petre, Research Specialist, D&D Research.

Algoritmul a fost dezvoltat în colaborare cu gameri și Good Game Industry, asigurând acuratețea datelor și relevanța pentru comunitatea de jucători video din România. Tool-ul este disponibil pentru gamerii amatori sau cei profesioniști și poate fi accesat aici:     

https://Score2Skill.eJobs.ro

Inedit – așa putem defini acest proiect unic în România. Fără îndoială, acesta reprezintă un avantaj semnificativ pentru angajatori, oferind o predictibilitate crescută în procesul de recrutare, în special în cazul tinerilor fără experiență profesională, unde abilitățile comportamentale sunt esențiale. Acum, în loc de un profil incomplet al unui candidat, vom avea unul cu abilități identificate și antrenate. De aceea, consider că acest instrument are potențialul de a revoluționa modul în care selectăm noi talente.” a spus Angela Roșu, Talent Acquisition Specialist & HR Consultant și parte din echipa de cercetare.

Advertisement

Un proiect cel puțin interesant. În realitate, 14 luni de entuziasm, pasiune, zeci de spreadsheet-uri cu date și oameni care au făcut să se întâmple ceva ce părea de nefăcut, un un agloritm unic prin care eJobs urmează să valideze sute de mii de gameri. La începutul lui 2023 ne-am setat să arătăm că tot ce faci în jocuri contează în cariera ta viitoare și ca cele mai bune scoruri îți pot dovedi competențele și în afara ecranelor. Ușor de zis, nu la fel de ușor de făcut. Mai ales când vrei să fie cât se poate de real. Din fericire, rigoarea în gândire pe care au adus-o specialiștii în research și resurse umane a fost factorul distinctiv între un proiect „după ureche” și un algoritm care transformă două seturi de date (de gaming și de competențe profesionale) ca să poată dezvălui jucătorilor aspecte pe care nu le știau despre ei înșiși. În acest moment, eJobs poate oferi gamerilor o perspectivă asupra viitoarelor lor cariere doar prin analiza datelor din jocuri, date pe care orice jucător e mândru să le ofere” spune Laura Belc, Creative Director, The Geeks.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 4 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum o lună

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o lună

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement