Our social corner

Business

Este oficial. Bitcoin s-a alăturat Bursei de Valori din New York

etf bitcoin1
Distribuie

Bitcoin a intrat la bursa din New York, oferind investitorilor opțiunea de a investi în criptomonedă fără să o dețină direct, prin intermediul conturilor de broker convenționale.

ProShares are acordul Comisiei americane pentru valori mobiliare si bursiere (SEC) pentru ca ETF Bitcoin Strategy ProShares sa inceapa tranzactionarea, sub acronimul BITO.

„2021 va fi amintit pentru acest pas important”, a declarat Michael Sapir, CEO ProShares, în raportul NYTimes. Acest lucru arată faptul că investitorii au devenit curioși cu privire la criptomonede, dar ezită să le cumpere direct dacă sunt nereglementate. Companiile de finanțare tradiționale interesate de cripto au dorit acest lucru de aproape un deceniu, încercând să obțină permisiunea de a lansa ETF-uri Bitcoin în Statele Unite, însă cererile au fost întârziate sau chiar respinse direct de către SEC. Mai multe dintre aceste aplicații sunt încă în așteptare în prezent.

Fondul tranzacționat la bursă Proshares Bitcoin Strategy s-a descurcat bine în prima zi, închizând ziua la 41,94 USD pe unitate. Între timp, prețul bitcoin a crescut ieri, atingând un maxim de 64.367 dolari pe bursa de criptare Bitstamp.

În timp ce criticii monedei digitale sunt încă îngrijorați de volatilitatea comparativ ridicată a prețului Bitcoin, interesul în masă pentru activele digitale din 2020 și 2021 nu pare să încetinească prea curând.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro