Our social corner

Sciences

Ești introvertit? Iată ce abilități te diferențiază de ceilalți.

introvertit
Distribuie

Extrovertiții sunt acei oameni care au nevoie de interacțiune socială și de a fi în centrul atenției. Aceștia au un stil de comunicare deschis și se simt bine în grup. Introvertiții, pe de altă parte, sunt oamenii pe care prea multă interacțiune socială îi epuizează, astfel că au nevoie de mai timp singuri pentru a se recupera. Introvertiții au un stil de comunicare mai rezervat și se simt mai bine în situații mai intime. Așa cum nu există doar alb sau negru, majoritatea oamenilor prezintă o combinație de caracteristici ale extrovertiților și introvertiților.

Studii recente afirmă că introvertiții pot fi valoroși pentru echipele lor pentru că au o serie de abilități de care extrovertiții nu se pot bucura.

Ascultare activă. Introvertiții au tendința de a fi buni ascultători și de a oferi feedback constructiv.

Observație atentă. Ei pot observa detalii importante si au o atenție deosebită la detalii. Statisticile arată că aproximativ 70% dintre oamenii supradotați sunt introvertiți. Oamenii sunt considerați „înzestrați” atunci când manifestă o inteligență peste medie sau un talent superior pentru ceva, cum ar fi muzica, arta sau matematica.

Reflectare profundă. Introvertiții reflectează mai mult asupra situatiilor și deciziilor, ceea ce poate conduce la soluții mai bine fundamentate. Un studiu de la Harvard a constatat că creierul introvertiților funcționează diferit față de cel al extrovertiților, având materia cenușie mai groasă. Introvertiții au arătat, de asemenea, mai multă activitate în lobii frontali, unde au loc analiza și gândirea rațională.

Concentrare puternică. Introvertiții sunt capabili să se concentreze pe o singura sarcină pentru perioade lungi de timp, ceea ce poate fi util în realizarea proiectelor complexe. Deoarece le place să petreacă timp singuri, introvertiții tind să fie mai dispuși decât extravertiții să-și petreacă singuri orele necesare pentru a stăpâni o abilitate.

Lucru independent. Introvertiții preferă să lucreze singuri sau în echipe mici, ceea ce poate fi util pentru proiecte care necesită focus și concentrare.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro