Stați în legătură cu noi

Health

Experiment: Un tip de gumă de mestecat reușește să neutralizeze SARS-CoV-2 în salivă

  • Un grup de cercetători a reușit să dezvolte un tip de gumă de mestecat din salată verde care poate neutraliza SARS-CoV-2 în salivă.
  • Experții au descoperit că nivelurile de ARN viral din salivă au scăzut aproape de zero după expunerea la gumă de mestecat. Aceștia presupun că guma experimentală ar putea contribui la reducerea transmiterii virusului.
  • Pasul următor este introducerea gumei de mestecat în studiile clinice.

Într-un studiu recent, o echipă de cercetători din Philadelphia a creat o gumă de mestecat pe bază de plante care poate reduce încărcătura virală SARS-CoV-2 din salivă.

Cercetătorii au expus mostre de salivă de la persoane infectate cu SARS-CoV-2 la guma experimentală, cât și la o gumă de mestecat placebo. Deși au observat o oarecare reducere a nivelurilor de ARN viral din salivă în urma expunerii la guma placebo, nivelurile de ARN viral din saliva expusă la guma experimentală au scăzut până aproape de zero.

Pentru că inactivarea virusului în salivă ar putea fi o strategie utilă pentru a reduce răspândirea coronavirusului, cercetătorii au solicitat FDA o autorizație de urgență necesară începerii studiilor clinice.

Advertisement
Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro