Our social corner

Health

Experții îndeamnă la vaccinare împotriva gripei. Iată de ce.

gripa1
Distribuie

Măsurile pentru reducerea infectării cu SARS COV2 ca purtarea măștii, distanțarea fizică, restricțiile de călătorie și închiderea școlilor, au condus la o scădere cu aproximativ 60% a infecțiilor gripale după introducerea lor anul trecut. 

Un studiu efectuat la Universitatea Columbia Mailman School of Health atrage atenția asupra iminenței îmbolnăvirilor cu gripă odată cu relaxarea măsurilor împotriva COVID-19. Studiul sugerează că expunerea redusă la gripă în timpul restricțiilor din pandemie a condus la reducerea imunității.

Cercetătorii au utilizat modelarea computerizată pentru a proiecta modul în care se poate transmite gripa în următorii cinci ani și sugerează că pe măsură ce viața se va întoarce la normalitate, numărul infecțiilor respiratorii va crește.

Severitatea infecțiilor depinde de tulpinile gripale care vor circula, lucru dificil de prezis avînd în vedere numărul redus de cazuri din pandemia de coronavirus, și avertizează că ne putem confrunta cu un nou val de îmbolnăviri care să pună presiune pe sistemul de sănătate. De asemenea, specialiștii recomandă vaccinarea antigripală, în special pentru persoanele din categoriile de risc: copii și adulți cu boli cronice, gravide, persoane cu vârsta de peste 65 ani, copii și bătrâni instituționalizați.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro