Tech

Facebook lansează noua versiune Messenger pentru iOS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Facebook promite că noul Messenger va fi mai rapid, mai mic și mai simplu.

De la lansarea ca aplicație autonomă în 2011, Messenger a strâns peste un miliard de utilizatori. De atunci, pentru a crea o experiență cât mai bună utilizatorilor, la fiecare actualizare s-au adăugat noi caracteristici, Stories, GIF-uri, funcții video, aplicația devenind din ce în ce mai complexă, atingând o dimensiune mai mare de 130 MB.

project lightspeed
Project LightSpeed: rescrierea codului Messenger pentru a obține o aplicație mai rapidă, mai mică și mai simplă

Noua versiune de Messenger pentru iOS care va fi lansată la nivel global în următoarele săptămâni are întreaga arhitectură scrisă de la zero.

Comparativ cu versiunea anterioară iOS, noul Messenger este de două ori mai rapid și are un sfert din dimensiunea anterioară. Numărul liniilor de cod a fost redus cu 84%, de la mai mult de 1,7 milioane la 360 000.

Project LightSpeed, așa cum a fost numită operațiunea de rescriere a aplicației, ​​a pornit de la o echipă formată din câteva persoane și a strâns împreună peste 100 de ingineri pentru a livra produsul final. 

Cu ajutorul noii tehnologii, dezvoltate între timp în domeniul aplicațiilor pentru mobile, inginerii au reușit să păstreze majoritatea funcțiilor vechiului Messenger și promit că vor introduce și alte caracteristici.

Write A Comment