Our social corner

Tech

FBI: alerte severe emise pentru tranzacțiile cu criptomonede

sim swap alert fbi min
Distribuie

FBI a trimis o alertă roșie către bursele și deținătorii de criptomonede cu privire la un atac care ar putea avea loc săptămâna aceasta. 

Agenția a anuntat că atacul ar viza activele digitale, ceea ce ar putea duce la pierderi financiare pentru deținătorii de cryptomonede. Potrivit FBI, atacul iminent s-ar baza pe furtul de conturi și personalul care se ocupa de asistența tehnică.

FBI a emis acest avertisment în cursul săptămânii trecute, agenția declarând că atacatorii sunt în căutarea modalităților de a intra în sistemele companiilor. Potrivit agenției americane, firmele care au activități care implică cripto ar trebui să monitorizeze conturile pentru descoperirea la timp a activităților suspecte.

Agenția a sugerat folosirea autentificării cu doi factori pentru deținătorii de cripto și i-a avertizat, de asemenea, să fie atenți la informațiile pe care le postează online. Cu toate acestea, FBI a recunoscut că atacurile de tip swap pot fi inevitabile și foarte greu de abordat.

În atacul de tip swap, atacatorii obțin numărul de telefon al victimei, apoi contactează suportul tehnic pentru a-i induce în eroare pe reprezentanții acestora spunându-le că numărul de telefon este pierdut. Dacă reușesc să-i păcălească, numărul victimei va fi înlocuit cu un alt număr de telefon. Un alt mod al acestui tip de atac are loc atunci când atacatorul are un complice care lucrează la un operator telefonic, acesta putând să îi ajute pe hackeri să-și atingă obiectivul.

Michael Terpin, un investitor blockchain, a dat în judecată AT&T pentru pierderi de 200 de milioane de dolari în urma unui atac de SIM swap în 2020.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro