Our social corner

Sport

Floretistele cadete din România câștigă aurul la Coupe de Samaria 2024 în Slovacia

aur samorin floreta feminin echipe cadeti

Încet, dar sigur, România își consolidează poziția pe scena europeană a scrimei, obținând o victorie importantă la Coupe de Samaria 2024, desfășurată în Samorin, Slovacia, competiție din cadrul Circuitului European de Cadeți. Echipa de floretă feminin cadeți, formată din Alexandra Adoch, Ioana Barbu, Karina Liță și Ilinca Vereș, a reușit să câștige medalia de aur după o serie de victorii.

Parcursul echipei României către aur

Româncele au demonstrat o formă excelentă încă din fazele incipiente ale competiției. În șaisprezecimi, echipa a întâlnit Ucraina 3, pe care a învins-o cu un scor categoric de 45-21. A fost un început promițător, care a continuat cu victoria din optimile de finală împotriva echipei Polonia 5, unde tricolorele s-au impus cu 42-31, menținând o performanță constantă și sigură pe tot parcursul meciului.

În sferturile de finală, România a avut de înfruntat prima echipă a Cehiei, pe care a dominat-o cu un scor concludent de 45-27. Asalturile au arătat clar superioritatea tehnică și tactică a echipei române, care s-a calificat fără emoții în semifinale.

În această fază, tricolorele au întâlnit prima echipă a Ucrainei, iar victoria cu 41-31 le-a asigurat prezența în marea finală. Echipa României a arătat o coeziune excelentă pe parcursul întregului turneu, iar fiecare componentă a echipei și-a adus contribuția la succes.

Finala dramatică împotriva Poloniei

Finala Coupe de Samaria 2024 a adus față în față România și prima echipă a Poloniei, într-un meci extrem de echilibrat. Tensiunea a fost constantă, iar fiecare tușă a contat. Cu excepția primului releu, echipa României a fost aproape permanent în avantaj pe tabelă. La începutul ultimei confruntări, scorul era 27-26 în favoarea României, iar Alexandra Adoch, în fața polonezei Karolina Makowska, a reușit să mențină echilibrul printr-un meci final terminat la egalitate, 5-5. Acest rezultat a asigurat victoria echipei noastre cu scorul final de 32-31, aducând astfel medalia de aur în România.

Alte performanțe ale echipelor românești

Pe lângă echipa care a adus aurul, România a avut alte patru echipe înscrise în competiția de floretă feminin cadeți. Deși nu au reușit să ajungă pe podium, fiecare dintre aceste echipe a dat dovadă de determinare și spirit competitiv.

Victoria echipei de floretă feminin cadeți la Coupe de Samaria 2024 este un rezultat remarcabil însă efortul a fost unul colectiv, nu numai din partea sportivelor, ci și din partea antrenorilor lor, pe care ne bucurăm să îi menționăm:

-Florin Gheorghe și Marius Gheorghe de la CSA Steaua București, antrenorii Karinei Liță,

-Ana Pavel, antrenor responsabil lot și antrenor la CS Rapid pentru Ioana Barbu,

-Iulian Teacă și Teofil Moisuc, antrenori ACS Floreta Timișoara pentru Alexandra Adoch,

-Romică Molea, antrenor ACS Aramis București pentru Ilinca Vereș.

La competiția similară de floretă masculin pentru cadeți, echipe, România a înscris cinci echipe, de asemenea, cel mai bine clasându-se România 1 (Felix Dogariu, Andrei Știube, Endre Koncz, Robert Ghețu), care a terminat pe poziția a 9-a. Tricolorii au învins Ucraina 4 în primul tur, iar în turul secund a dispus de Belgia, cu 45-39, înainte de a ceda cu 18-45 în meciul cu echipa Ungariei.

Click pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


finala Survivor Romania
TVAcum 2 zile

Marea Finală Survivor România 2025 – 23 aprilie, ora 23:30, la PRO TV și VOYO. Daniel Pavel: „Luptele finale fac diferența!”

moartea Papei Francisc
ActualitateAcum 2 zile

Mesajele liderilor lumii după moartea Papei Francisc

alegerea noului Papă
ActualitateAcum 2 zile

Alegerea noului Papă: procesul conclavului și atribuțiile Suveranului Pontif​

fibrilație atrială
HealthAcum 2 zile

Doar 5 minute de mers alert pe zi pot reduce riscul de fibrilație atrială cu până la 43%​

Vacanța de Paște
Ghiduri de performanță pentru adolescențiAcum 7 zile

Vacanța de Paște pentru elevii de clasa a VIII-a: echilibru între odihnă și pregătire pentru Evaluarea Națională

HITPIG: Purcelușul detectiv
EntertainmentAcum 7 zile

„HITPIG: Purcelușul detectiv”, la cinema din 17 aprilie

Death in Paradise1
TVAcum 7 zile

Luna aprilie la BBC First: crime, mistere și personaje memorabile

Program Paște 2025
BusinessAcum 7 zile

Program Paște 2025: Orarul Lidl, Carrefour, Auchan, Kaufland și Penny

gaură neagră
SciencesAcum 7 zile

O gaură neagră emite de 100 de ori mai multă energie decât s-a observat anterior

skyshowtime mai
TVAcum 7 zile

SkyShowtime: Atracțiile lunii mai

Google Ads Safety Report 2024
TechAcum 7 zile

Google Ads Safety Report 2024: Cum contribuie AI-ul la un mediu publicitar online mai sigur

Chefi la cuțite sezon 15 - primul battel
TVAcum 7 zile

Chefi la Cuțite Sezon 15: Primul battle cu mutare șocantă a lui Ștefan Popescu

Mașini comuniste: Wartburg 353
LifeAcum 7 zile

Mașini comuniste din Europa de Est: istorie, nostalgie și modele iconice

jocurile foamei 2026
EntertainmentAcum o săptămână

Noul film Jocurile foamei 2026: Sunrise on the Reaping – Tot ce trebuie să știi despre prequel

dinți umani laborator
HealthAcum o săptămână

Premieră științifică: dinți umani crescuți în laborator

Facebook

underarmour.ro

Avertizari meteo

  • Atentionare meteorologica

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-04-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică temporar accentuată; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 aprilie, ora 12 – 23 aprilie, ora 23Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate: conform textului și hărții             În Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...60 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.        Notă: Astfel de fenomene se vor semnala izolat și în restul teritoriului.                 Joi (24 aprilie), vremea va fi instabilă în vestul țării.