Stați în legătură cu noi

Tech

Hackerii atacă de miliarde de ori în fiecare lună aceste sisteme, încercând să descopere parolele

Infractorii cibernetici devin din ce în ce mai agresivi în încercările lor de a intra în serviciile RDP, făcând eforturi să exploateze parolele slabe utilizate în rețele corporațiilor, avertizează cercetătorii.

Rețelele de calculatoare sunt bombardate agresiv cu miliarde de atacuri pentru descoperirea parolelor, în timp ce infractorii cibernetici încearcă să exploateze creșterea protocolului desktop la distanță (RDP) și a altor servicii cloud în mediile corporative. 

Cercetătorii în domeniul securității cibernetice de la ESET au  detectat 55 de miliarde de noi încercări de atacuri cu forță brută numai în perioada mai- august 2021 – mai mult decât dublu față de cele 27 de miliarde de atacuri detectate între ianuarie și aprilie. 

Odată ce intră într-o rețea, hackerii vor încerca să utilizeze accesul pentru a obține permisiuni suplimentare și pentru a manipula rețeaua, efectuând acțiuni precum oprirea serviciilor de securitate, astfel încât să își poată desfășura activitățile mai ușor. 

Advertisement

Una dintre cele mai populare ținte sunt serviciile RDP. Creșterea numărului de funcționări la distanță a  dus la o creștere a numărului de persoane care au nevoie să utilizeze servicii de desktop la distanță. Multe dintre acestea sunt servicii orientate către public, oferind infractorilor cibernetici posibilitatea de a intra în rețele. Aceștia urmăresc și serviciile SQL și SMB destinate publicului, adesea securizate cu parole implicite pe care atacatorii le pot profita.  

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Tech

Programul pentru Samsung Developer Conference 2021

Conferința anuală Samsung Developer Conference 2021 (SDC21) va avea loc pe 26 octombrie.

Complet virtuală anul acesta, conferința va reuni dezvoltatori și creatori pentru a modela viitorul experiențelor utilizatorilor. La SDC21, compania intenționează să împărtășească cele mai recente actualizări de software, servicii și platforme cu mii de dezvoltatori și creatori pentru a permite o conectivitate mai inteligentă și mai uniformă între dispozitive.

Participanții vor putea descoperi oportunități de a crea soluții de ultimă generație pentru milioane de utilizatori, valorificând ecosistemul în continuă expansiune a Samsung.

DJ Koh, President and CEO of Samsung Electronics’ IT and Mobile Communications Business Division, va deschide SDC21, dezvăluind în ce direcție se va îndrepta strategia Samsung pentru a aduce inovația în centrul experienței consumatorilor.

Advertisement

Următorii speakeri importanți vor discuta despre strategia Samsung pentru platformele și ecosistemele sale, abordând subiecte care variază, de la securitate, confidențialitate, la diverse platforme, precum Bixby, SmartThings și Tizen:
 Daniel Ahn, Senior Vice President, Mobile Platform Center
 Samantha Osborne, Vice President, SmartThings Inc.
 Jeongsook Lee, Vice President, Customer Experience Office
 Yongjae Kim, Senior Vice President, Visual Display Software R&D
 Bill Mandel, Vice President, Visual Solution Lab,Samsung Research America
 Janghyun Yoon, Executive Vice President, Mobile Software R&D

Sesiunile de interes ale SDC21 sunt formate din trei grupuri. Primul, Platforms Designed For Connected
Experiences, va explora experiența cross-device a Bixby și SmartThings și modul în care Samsung intenționează să transforme viziunea viitoarei case inteligente în realitate.

Cea de-a doua sesiune, Innovating Mobile Experience Across Samsung Galaxy Ecosystem, va arunca o
privire asupra inovațiilor One UI 4 și a procesului de proiectare a dispozitivelor pliabile pentru a ajuta
dezvoltatorii să-și optimizeze propriile aplicații pentru un număr tot mai mare de dispozitive pliabile.

Cea de-a treia sesiune, The Evolution of Tizen and Innovative Screen Experiences, va analiza noile servicii Samsung Smart TV și modul în care ecosistemul său s-a îmbunătățit prin intermediul Tizen 6.5.
În plus, dezvoltatorii care doresc să se țină la curent cu perspectivele industriei și cu tehnologia de ultimă generație vor avea posibilitatea de a găsi multe informații utile în cadrul sesiunilor Tech Talk desfășurate de experții de top a Samsung.

Toți cei interesați de cea mai recentă tehnologie Samsung sunt încurajați să viziteze Digital Tech Hub din cadrul SDC21 pentru a vedea expoziția digitală realizată cu tehnologia Samsung, folosind resurse ușor accesibile.

Advertisement

Code Lab va oferi o oportunitate dezvoltatorilor de a-și spori abilitățile printr-o experiență de codare practică cu aplicații eșantion pentru testarea scenariilor simple. Dezvoltatorii își pot testa chiar și codurile pe dispozitive de ultimă generație, precum Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Filp3 prin acces de la distanță.

În semn de recunoaștere a dezvoltatorilor de conținut pentru excelență în design, inovație, calitate și
performanță, câștigătorii premiilor Best of Galaxy Store 2021 vor fi anunțați în cadrul SDC21. Dezvoltatorii și chiar consumatorii vor avea șansa de a câștiga un Galaxy Z Flip3 participând la colectarea de ecusoane digitale pe site-ul SDC21. Urmărind sesiuni și participând la Code Lab și Hacker’s Playground, precum și la evenimente de socializare, cum ar fi #mySDCstack, și securizând cinci sau mai multe ecusoane digitale, participanții vor avea șansa de a câștiga un Galaxy Z Flip3.

SDC21 va fi difuzat pe Samsung Newsroom și pe site-ul SDC pe 26 octombrie, la ora 20:00, ora României. Pentru mai multe informații despre SDC21, vizitați [https://developer.samsung.com/sdc]. Informații suplimentare pot fi găsite și pe Twitter (@samsung_dev) și Facebook (@samsungdev) cu hashtagul # SDC21.

Advertisement
Continuă să citești

Tech

China amplifică controlul politic al giganților internetului

Guvernul președintelui Xi Jinping este hotărât să aplice politica de control asupra giganților internetului din China chiar dacă creșterea economică suferă, spun oamenii de afaceri, avocații și economiștii. „Aceste companii sunt lideri mondiali în sectoarele lor în materie de inovație și, totuși, conducerea este dispusă să le spulbere pe toate”, a declarat Mark Williams, economist șef din Asia pentru Capital Economics.

Liderii chinezi nu vor să reintroducă controlul direct al economiei, ci doresc ca companiile din sectorul privat să se alinieze la planurile partidului de guvernământ, a declarat Lester Ross, șeful biroului firmei de avocatură WilmerHale.

„Ceea ce le îngrijorează este că companiile devin prea mari și prea independente de partid”, a spus Ross.

Companiile chineze de internet și fondatorii lor miliardari, printre care Jack Ma al Grupului Alibaba și Pony Ma din Tencent Holdings, se numără printre cele mai mari povești de succes la nivel mondial din ultimele două decenii. Alibaba este cea mai mare companie de comerț electronic, iar Tencent operează serviciul de mesagerie WeChat.

Advertisement

Guvernul chinez întărește controlul asupra datelor colectate de companiile private despre public – în special la Alibaba și Tencent, care au sute de milioane de utilizatori. Liderii din China văd informațiile despre 1,4 miliarde de oameni ca un instrument pentru a obține o perspectivă asupra publicului și economiei – și un potențial risc de securitate aflat în mâini private.

O lege care intră în vigoare la 1 noiembrie stabilește standarde de securitate, interzice companiilor să dezvăluie informații fără permisiunea clienților și le spune să limiteze cantitatea de date colectate. Spre deosebire de legile privind protecția datelor din țările occidentale, legile chineze nu menționează nimic despre limitarea accesului guvernului sau al partidului de guvernământ la informațiile personale.

În aprilie, Alibaba a fost amendată cu 18,3 miliarde de yuani (2,8 miliarde de dolari) pentru infracțiuni care includeau interzicerea vânzătorilor care doreau să-și folosească platformele de a trata cu concurenții Alibaba.

Ulterior, Alibaba a promis să cheltuiască 100 de miliarde de yuani (15,5 miliarde de dolari) pentru crearea de locuri de muncă, dezvoltare rurală și alte inițiative pentru susținerea campaniei de „prosperitate comună” a Xi.

Autoritățile de la Beijing au folosit aceleași metode și în cazul altor giganții tehnologici, ca Tencent, Kuaishou, Sina Weibo sau Xiaohongshu.

Advertisement

Continuă să citești

Tech

Cea mai rapidă stație de încărcare VE din lume promite o baterie plină în mai puțin de 15 minute

ABB a lansat un încărcător inovator all-in-one pentru vehicule electrice (VE), care oferă cea mai rapidă experiență de încărcare de pe piață.

Noul Terra 360 de la ABB este un încărcător modular care poate încărca simultan până la patru vehicule cu distribuție dinamică a puterii. Aceasta înseamnă că șoferii nu vor trebui să aștepte dacă altcineva încarcă deja înaintea lor. Pur și simplu se conectează la o altă priză. Noul încărcător are o putere maximă de 360 kW și este capabil să încarce complet orice mașină electrică în 15 minute sau mai puțin, satisfacând astfel nevoile diferiților utilizatori de vehicule electrice, indiferent dacă au nevoie de o încărcare rapidă sau să își încarce bateria în timp ce fac cumpărături.

„Având guvernele din întreaga lume implicate în elaborarea unor politici publice care favorizează vehiculele electrice și rețelele de încărcare în vederea combaterii schimbărilor climatice, cererea pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, în special pentru stațiile de încărcare rapide, convenabile și ușor de operat este mai mare ca niciodată”, a spus Frank Muehlon, Președinte al diviziei de mobilitate electrică ABB. „Terra 360, cu opțiuni de încărcare care acoperă o mare varietate de nevoi, reprezintă cheia pentru a putea satisface această cerere și pentru a accelera adoptarea mobilității electrice la nivel mondial.”

Sistemul său de iluminare inovator ghidează utilizatorul prin procesul de încărcare și arată Starea de Încărcare (SoC) a bateriei VE, cât și timpul rezidual înainte de sfârșitul unei sesiuni de încărcare optimă. Cel mai rapid încărcător VE din lume este, de asemenea, accesibil din scaunul cu rotile și are un sistem ergonomic de gestionare a cablurilor, care ajută șoferii să se conecteze rapid cu un minim efort.

Advertisement

Pe lângă satisfacerea nevoilor șoferilor de vehicule electrice private din stațiile de alimentare, magazinele de proximitate și punctele de vânzare cu amănuntul, încărcătoarele Terra 360 pot fi instalate și în incintele comerciale ale unei organizații pentru a încărca flota electrică de autoturisme, camionete și camioane. Acest lucru oferă proprietarilor flexibilitatea de a încărca până la patru vehicule peste noapte sau de a oferi o realimentare rapidă a vehiculelor electrice pe parcursul zilei. Deoarece încărcătoarele Terra 360 au o amprentă mică la sol, acestea pot fi instalate în depozite mici sau parcări acolo unde spațiul este limitat.

Încărcătoarele Terra 360 sunt complet personalizabile. Pentru a particulariza aspectul, clienții pot utiliza diferite tipuri de folie sau prin schimbarea culorii benzilor de lumină LED. Există, de asemenea, opțiunea de a include un ecran publicitar integrat de 27 ”pentru a reda videoclipuri și imagini.

Fiind disponibilă în Europa de la sfârșitul anului 2021 precum și în regiunile SUA, America Latină și Asia Pacific în anul 2022, Terra 360 este proiectată după nevoile și așteptările zilnice ale șoferilor de vehicule electrice.

Terra 360

Advertisement
Continuă să citești
Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro