Our social corner

Tech

Huawei lansează HarmonyOS, alternativa Android pentru smartphone-uri

harmonyos1
Distribuie

La doi ani după ce Huawei a primit interdicția utilizării tehnologiilor SUA, inclusiv a serviciilor dezvoltate de Google, gigantul chinez a lansat alternativa la sistemul de operare pentru smartphone-uri, HarmonyOS.

Astăzi, Huawei a lansat oficial sistemul de operare HarmonyOS pentru telefoane mobile, la care lucrează din 2016.  Dispozitivele reprezentative pentru Huawey ar putea face upgrade la HarmonyOS începând de astăzi, sistemul de operare lansându-se treptat pentru modele de nivel inferior în trimestrele următoare.

HarmonyOS nu este menit să înlocuiască Android sau iOS, a declarat Huawei. Aplicația va putea fi instalată nu numai pe telefoane și tablete, ci pe un număr tot mai mare de dispozitive inteligente. În acest scop, Huawei a încercat să atragă producători de hardware și electrocasnice să se alăture ecosistemului său.

Până în prezent, peste 500.000 de dezvoltatori construiesc aplicații bazate pe HarmonyOS, însă nu se știe dacă Google sau Facebook lucrează la versiunile lor pentru noul sistem de operare.

Huawei a negat speculațiile că HarmonyOS ar fi un derivat al Android-ului, specificând că între cele două sisteme de operare nu există nici o linie de cod identică. În schimb, purtătorul de cuvânt Huawei a refuzat să răspună dacă sistemul de operare se bazează pe Linux, nucleul care alimentează Android.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro