Our social corner

Business

Huawei se apropie de termenul limita al licentei acordate de S.U.A.

licenta Huawey SUA
Distribuie

Cel mai important furnizor de telecomunicații la nivel mondial, și al doilea producător de telefoane din lume, Huawei aproape ca nu mai exista in SUA.

Urmand exemplul SUA, mai multe tari au interzis utilizarea echipamentelor sale de rețea. SUA incearca să puna presiune pe aliați, printre ei si Marea Britanie, pentru a exclude gigantul telecom din planurile de realizare a rețelelor wireless 5G.

Motivul pentru care SUA le-a interzis companiilor să folosească echipamente de rețea Huawei a fost temerea americanilor ca echipamentele furnizate de chinezi ar putea fi folosite pentru a spiona alte țări sau companii. Astfel, în urma unei decizii a președintelui Donald Trump, retelele de comunicatii Huawei au fost interzise in SUA.

Compania a negat constant această acuzație, iar SUA nu a furnizat până în prezent nicio dovadă care sa-i susțina afirmațiile.

Departamentul de Comerț al SUA a extins licența ce permite colaborarea companiilor americane cu Huawei pana in luna februarie 2020.

In curand este asteptat si un raspuns din partea Marii Britanii referitor la includerea sau nu a  echipamentelor Huawei in rețelele mobile 5G care se construiesc în prezent în toată țara.

Dupa cum a informat Reuters, gigantul chinez a semnat un acord cu TomTom pentru a incorpora software-ul si datele acestuia in telefoanele Huawei, necesare pentru inlocuirea serviciilor de navigație Google Maps.

Advertisement

Pe langa harti, au fost restrictionate si Gmail, YouTube, Google Hangouts, chiar si Google Play Store necesar pentru instalarea altor aplicatii populare ca SnapChat, Spotify, Facebook, Twitter sau Netflix, astfel ca Huawei cauta solutii si pentru acestea.

Dupa lansarea in octombrie 2019 a telefonului 5G Mate X, Huawei are planuri pentru un telefon pliabil, mai mic, mai ieftin si mai rezistent: Mate XS.

In ciuda faptului ca telefoanele nu se pot cumpara in SUA, Huawei a vandut anul trecut 7 milioane de telefoane compatibile cu tehnologia 5G.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro