Our social corner

Business

Încă o amendă pentru Facebook. Să fie acesta motivul pentru care se dorește schimbarea numelui companiei?

amenda facebook1
Distribuie

50 de milioane de lire sterline – aceasta este suma cu care a fost amendată Facebook pentru că a ascuns informații referitoare la achiziția Giphy.

Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) din Marea Britanie a descoperit că Facebook a ascuns în mod deliberat informații legate de supravegherea antitrust în desfășurare a achiziției Giphy.

Este pentru prima dată când CMA descoperă că o companie a încălcat acest tip de ordin – „refuzând în mod conștient să raporteze toate informațiile necesare”, așa cum se transmite în comunicatul oficial.

Având în vedere multiplele avertismente pe care le-a dat Facebook, CMA consideră că nerespectarea de către Facebook a fost deliberată. Drept urmare, CMA a emis o amendă de 50 de milioane de lire sterline pentru această încălcare majoră, care i-a subminat în mod fundamental capacitatea de a preveni, monitoriza și remedia orice problemă.comunicat oficial cma

Ancheta CMA, care durează de mai bine de un an, a trecut într-o etapă nouă după ce autoritatea de reglementare a găsit motive concrete de îngrijorare că achiziția Giphy ar reduce și mai mult concurența pe piața de publicitate digitală.

Aceasta nu este singura amendă primită de Facebook de la CMA din Marea Britanie. Autoritatea a sancționat gigantul tehnologic cu încă 500.000 de lire sterline pentru schimbarea directorului de conformitate în două ocazii separate, fără a solicita mai întâi consimțământul autorității de reglementare.

Multe voci afirmă că motivul pentru care Facebook vrea să își schimbe numele este pentru a abate atenția de la nesfârșitul val de probleme cu care se confruntă gigantul tehnologic, ca urmare a dezinformării, a eșecurilor de moderare a conținutului și a dezvăluirilor despre efectul negativ pe care produsele sale îl au asupra sănătății mintale a utilizatorilor. 

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro