Our social corner

Business

Începe Rabla pentru electrocasnice

programul rabla
Distribuie

Programul național Rabla pentru electrocasnice 2021, destinat înlocuirii echipamentelor electrocasnice, electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, incepe peste o săptămână, pe 14 mai.

Ultima ediția a Programului Rabla pentru Electrocasnice urma să înceapă la sfârșitul lunii decembrie 2020, însă a fost amânată.

Bugetul total alocat pentru anul acesta este de 75 de milioane de lei. „Regula de bază este, în primul rând, să subvenţionăm schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe, maşina de uscat rufe. Sunt cele trei cu care pornim” , a declarat ministrul Tanczos Barna.

Ulterior sunt incluse în program și laptopurile, tabletele şi televizoarele.

„Alocăm sume pentru fiecare componentă separat, astfel încât să nu ne trezim, cum s-a trezit ministerul acum doi ani, cred, că 40% sau 60% din bani se duc pe televizoare”, a explicat ministrul mediului.

În cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru cumpararea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, dacă predau echipamente vechi. 

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro