Stați în legătură cu noi

Business

Încercări disperate pentru salvarea colosului imobiliar Evergrande

Evergrande Group, al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, este în pragul colapsului. Întrebarea este: urmează o criză economică? 

În ultimii douăzeci de ani, compania chineză Evergrande a profitat de un credit ieftin pentru a-și extinde masiv imperiul imobiliar. Compania a raportat vânzări anuale de 108 miliarde de dolari și active în valoare de aproximativ 356 miliarde de dolari. 

Evergrande deține peste 1300 de proiecte imobiliare în 280 de orașe din China, are o ramură de gestionare a serviciilor imobiliare antrenată în aproape 2800 de proiecte în peste 310 de orașe din China, are alte proiecte în industrii independente și este angajator direct pentru mai mult de 200.000 de oameni.

Datoria gigantului imobiliar a ajuns la aproape 300 de miliarde de dolari, bani pe care compania nu este sigură că îi poate returna. Băncile acordă cu greu noi împrumuturi cumpărătorilor proiectelor sale, iar  autoritățile chineze au anunțat deja cei mai mari creditoril să nu se aștepte la rambursări. Datoriile totale ale companiei sunt egale cu aproximativ 2% din produsul intern brut al Chinei.

Advertisement

Situația este atât de disperată, încât Evergrande a cerut angajaților să împrumute bani companiei la o rată a dobânzii ridicată pentru a-și păstra bonusurile, în încercarea de a găsi soluții rapide.

Prăbușirea gigantului imobiliar din China a fost prezisă de anumiți analiști internaționali încă din anul 2012, când Evergrande a fost acuzată chiar de fraudă, folosirea de scheme de finanțare în stil Ponzi și corupție.

Tot în sectorul imobiliar, acțiunile unui alt dezvoltator chinez, Sinic Holdings, au scăzut cu 87%, în timp ce valoarea de piață s-a redus cu 1,5 miliarde de dolari înainte de suspendarea tranzacționării. 

Temerile s-au extins la nivel global din cauza expunerii multor firme spre piețele asiatice. Mai mulți analiști financiari se întreabă dacă poate fi facută o comparație cu prăbușirea Lehman Brothers în 2008. 

Într-o declarație de reglementare adresată Bursei de Valori din Hong Kong, Evergrande a transmis că acțiunile sale au fost suspendate de la tranzacționare „în așteptarea lansării de către Companie a unui anunț care conține informații privilegiate despre o tranzacție majoră”.

Advertisement

Între timp, rivala Hopson Development, cotată la Hong Kong, urmează să cumpere o participație de 51% la Evergrande Real Estate pentru aproximativ 5 miliarde de dolari, anunță presa chineză Cailian Press.

Evergrande se confruntă cu termene limită pentru plățile cupoanelor de obligațiuni în dolari, în valoare totală de 162,38 milioane dolari în luna octombrie.

Compania se află sub o presiune uriașă din partea autorităților chineze pentru a proteja persoanele care au cumpărat apartamente și care încă nu au intrat în posesia lor. Se estimează că sectorul imobiliar din China și industriile conexe reprezintă aproximativ 30% din PIB, iar oficialii chinezi vor să evite extinderea crizei.

Advertisement
Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Business

Platforma LinkedIn va fi închisă în China

Microsoft a anunțat că va scoate LinkedIn de pe piața chineză la sfârșitul acestui an, datorită extinderii cenzurii autorităților chineze pe internet.

Gigantul american a achiziționat LinkedIn în 2016 pentru suma de 26 de miliarde de dolari, iar China este a treia piață a companiei, conform informațiilor publicate de site-ul Statista. Aceasta era ultima platformă americană care funcționa în China, după ce Twitter și Facebook au fost blocate acum mai bine de zece ani, iar Google a anunțat ăn 2010 închiderea operațiunilor.

Fiind în poziția în care trebuie să găsească cea mai bună soluție pentru a echilibra cerințele autoritare ale guvernului chinez și propriile sale obiective de afaceri, Microsoft a spus că va închide LinkedIn din cauza „unui mediu de operare mult mai dificil și a unor cerințe de conformitate mai mari în China”.

Compania va lansa tot spre sfârșitul anului un site de căutare a unui loc de muncă în China care nu va avea funcțiile de socializare ale platformei LinkedIn.

Advertisement
Continuă să citești

Business

Grupul media CME se alătură Consorțiului BAFTA albert

CME Media Group (CME) a anunțat astăzi că este primul producător de conținut TV și VOD, din Europa Centrală și de Est, care se alătură albert, autoritatea care reglementează sustenabilitatea mediului în audiovizual și film, în calitate de membru internațional. CME se alătură altor companii cunoscute, precum Fremantle, ITV și Sky, recunoscând astfel că dorința sa de a fi cel mai bun producător de conținut, din Europa Centrală și de Est, nu trebuie să aibă un impact negativ asupra mediului. 

“Fiind pe primul loc în clasamentul producătorilor de conținut TV și VOD, din Europa Centrală și de Est, suntem conștienți de capacitatea noastră de a inspira publicul și de a promova un comportament sustenabil. Susținem principiile albert și intenționăm să implementăm un set de măsuri în CME, care ne va permite să reducem și să măsurăm corect impactul carbonului. Conținutul nostru de top trebuie să aibă o amprentă pozitivă asupra mediului”, a declarat Didier Stoessel, CEO CME Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia. 

Suntem extrem de încântați de faptul că CME s-a alăturat ca membru internațional. Suntem conștienți de rolul pe care-l joacă CME în țările din Europa Centrală și de Est, și suntem convinși că sunt un adevărat lider în industria în care activează. Sperăm ca măsurile luate de CME să fie o sursă de inspirație pentru alte organizații locale și ca acestea să implementeze măsuri în favoarea protejării mediului atât în fața camerelor de filmat cât și în spatele acestora”, a declarant Roser Canela-Mas, manager international albert

TV Nova, unul dintre cele cinci posturi de televiziune din portofoliul CME a început deja să implementeze principiile promovate de albert în activitățile sale zilnice. A contribuit la publicarea primului manual despre Green Filming în Republica Cehă și încearcă să promoveze un comportament sustenabil atât pe set, dar și prin mesajele transmise. Pot fi menționate episoade din MasterChef care ne arată principiile de eliminare ale deșeurilor în procesarea alimentelor, evitând astfel, pe cât posibil, prezentarea sticlelor de plastic în emisiune și prin introducerea unui moment reprezentativ în una dintre emisiunile sale de top, în care niște copii participă la cursuri despre ecologie pentru a învăța care este impactul acțiunilor lor asupra mediului. 

Advertisement

Grupul PPF, proprietarul CME, are obiective similare în ceea ce privește protejarea mediului și sprijină implicarea CME în albert. Încă de la achiziția CME, cu un an în urmă, acesta continuă să fie implicat în proiectele sale sociale, de mediu și guvernanță corporativă, și va sprijini în viitor astfel de parteneriate.

Continuă să citești

Business

Ești creator, inventator sau antreprenor? Înscrie-te în noul sezon Imperiul leilor!

Tinerii antreprenori care vor să-și vadă visul cu ochii sunt așteptați în Imperiul Leilor. Creatori, inventatori sau antreprenori, tineri pasionați și cu viziune, pot ajunge să negocieze finanțarea vieții lor în cel de-al treilea sezon al show-ului. Înscrierile sunt deschise pe site-ul imperiulleilor.protv.ro. 

Cei mai de succes lideri de business din România vor intra în Imperiul leilor pentru a inspira și susține, din nou, idei și business-uri care au nevoie de finanțare. Au fler, experiență, răbdare și mulți bani de investit, însă doar în afacerea potrivită. Dacă ai o idee sau un business în care crezi și are nevoie de finanțare pentru a deveni realitate, vino în Imperiul Leilor. Înscrie ideea ta pe imperiulleilor.protv.ro și poți să-ți vezi visul cu ochii.  

În cel de-al doilea sezon al show-ului Imperiul Leilor, ediție cu ediție, leii au scos la lumină afaceri spectaculoase, proiecte pentru o lume mai bună, au descoperit copii geniali, tineri care au oferit adevărate lecții de viață și care ne-au demonstrat că lumea se schimbă într-un ritm amețitor, că orice este posibil dacă poți să visezi, să crezi în tine și în lumea de azi. Peste 100 de antreprenori au primit șansa de a-și prezenta afacerea în fața leilor, iar 54 dintre ei au reușit să-i îmblânzească și să le devină parteneri. 

Cea mai bună idee e cea cu care faci bani! Nu mai aștepta, vino cu ideea ta de business la preselecțiile Imperiul Leilor. Hai să-ți vezi visul finanțat!

Advertisement

Continuă să citești
Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro