Our social corner

Health

Îndulcitorii artificiali pot cauza boli de inimă

zahar sau indulcitori 1
Distribuie

Există multe tipuri de zahăr adăugate în timpul procesării alimentelor și băuturilor, din dorința de a le face mai aromate, sau pentru a le oferi o anumită culoare sau textură.

Principalele surse de zaharuri adăugate sunt băuturile și diferitele tipuri de desert, însă găsim zaharuri adăugate în tot felul de alimente ca chipsurile, biscuiții, cerealele sau iaurtul.

De ani de zile specialiștii au atras atenția asupra necesității reducerii aportului de zahăr adăugat pentru a preîntâmpina obezitatea, diabetul și bolile de inimă, ceea ce a determinat companiile alimentare să folosească îndulcitori artificiali într-o gamă largă de alimente și băuturi, consumate zilnic de milioane de oameni din întreaga lume.

În ultimii ani, utilizarea acestor aditivi alimentari a fost cercetată mai îndeaproape, astfel că au apărut studii noi care leagă îndulcitorii artificiali de un risc crescut de boli de inimă.

Unul dintre aceste studii, realizat de experți de la Universitatea Sorbona, a cercetat legătura dintre îndulcitori cu riscul de boli cardiace sau circulatorii.

La studiu au participat 103 000 de francezi, cu o vârstă medie de 42 de ani, în marea lor majoritate femei, iar rezultatele sugerează că îndulcitorii artificiali ar putea reprezenta un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Au fost identificați și anumiți îndulcitori care ar putea fi responsabili pentru diferite afecțiuni: aspartamul (E950) pentru riscul de evenimente cerebrovasculare și acesulfamul de potasiu (E950) și sucraloza (E955) pentru boala coronariană.

Advertisement

Pentru stabilirea clară a efectelor îndulcitorilor alimentari sunt, însă, necesare mai multe studii, sunt de părere specialiștii.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro