Stați în legătură cu noi

Tech

Cine ia mai mult: Facebook arată cu degetul spre Apple și Google în privința comisioanelor reținute

Facebook va lansa o nouă interfață în care oricine va putea vedea cum îi sunt afectate veniturile de comisioanele reținute de Google și Apple.

Cu mai puțin de două ore înainte de Worldwide Developers organizată de Apple, Mark Zuckerberg a anunțat lansarea unei noi interfețe pentru creatori, care arată modul în care diferitele comisioane le afectează câștigurile pe platformă. 

Iată cum va arăta noua interfață – Facebook

CEO-ul Facebook nu a făcut precizări cu privire la data lansării acestei variante, spunând că mai multe detalii for apărea în curând.

De asemenea, Mark Zuckerberg a mai declarat că Facebook nu va opri taxe pentru evenimente online plătite, abonamente pentru fani sau ecusoane până în 2023, deși când a introdus funcția de evenimente anul trecut, compania anunțase că nu va încasa comisioane în 2021.

Războiul Apple – Facebook continuă astfel, mai ales că gigantul social media a precizat că într-un final, intenționează și el să introducă un procent asupra veniturilor realizate, însă că acesta va fi mai mic decât cele 30% pe care le oprește Apple.

Facebook a criticat vehement Apple pentru update-ul iOS 14.5 care le permite utilizatorilor să controleze felul în care diverse aplicații ar putea să le monitorizeze activitatea. Mai mult, Facebook a cerut permisiunea de a-i urmări, motivând că astfel vor ajuta Facebook și Instagram să rămână gratuite.

Copyright © 2021 TheExpert.ro