Our social corner

Tech

iOS16 este disponibilă. Care sunt noutățile și pe ce iPhone poate fi instalată.

iOS16
Distribuie

Actualizarea iOS16 de la Apple vine cu diverse moduri de personalizare a ecranului de blocare, noi instrumente de mesagerie, siguranță crescută și noi funcții de accesibilitate.

Blocarea ecranului oferă o serie de opțiuni. Utilizatorii pot alege o fotografie sugerată în mod inteligent din biblioteca lor personală, sau un set dinamic de fotografii care se amestecă pe tot parcursul zilei. 

De asemenea, utilizatorii pot crea modele unice cu emoji și combinațiile de culori preferate și pot crea mai multe ecrane de blocare, alegându-și preferatul cu doar o glisare.

Notificările apar acum din partea de jos pentru a oferi o vedere clară a ecranului de blocare, cu mai multe opțiuni de vizualizare.

Actualizările la Mesaje fac posibilă editarea, anularea trimiterii și marcarea conversațiilor ca necitite. Cu iOS 16, utilizatorii pot să-și invite prietenii și familia la SharePlay prin Messages, oferind o altă modalitate de a vă bucura de conținut sincronizat, cum ar fi filme sau melodii și comenzi de redare partajate. 

În plus, noile funcții de colaborare din Messages fac lucrul cu alții rapid și fără probleme. Când utilizatorii aleg să partajeze fișiere pentru colaborare prin Messages, toți cei incluși deja vor fi adăugați automat, iar când cineva efectuează o modificare a documentului partajat, actualizările de activitate apar în partea de sus a firului.

Utilizatorii pot acum să țină apăsat pe subiectul unei imagini pentru a o decupa din fundal și a o plasa în aplicații precum Messages. Visual Look Up se extinde și pentru a recunoaște păsările, insectele, păianjenii și statuile, ajutând utilizatorii să obțină rapid informații despre obiecte și scene din fotografii. 

Live Text poate recunoaște acum textul din videoclipuri în întregul sistem. Utilizatorii pot întrerupe un videoclip în orice cadru pentru a interacționa cu textul și a copia, insera, traducere și multe altele.

Advertisement
Apple iOS 16 iPhone 14 Pro ecran blocare 1

iOS 16 vine cu mai multă siguranță în navigarea în Safari cu ajutorul cheilor de acces. Conceput pentru a înlocui parolele, cheile de acces folosesc Touch ID sau Face ID pentru verificarea biometrică și iCloud Keychain pentru a se sincroniza pe iPhone, iPad, Mac și Apple TV cu criptare end-to-end. 

Create ca un efort comun în colaborare cu Alianța FIDO, Google și Microsoft, cheile de acces vor funcționa în aplicații și pe web, iar utilizatorii se pot conecta la site-uri web sau la o aplicație pe dispozitive non-Apple folosind doar iPhone-ul lor.

Actualizările de accesibilitate includ Door Detection, care îi ajută pe utilizatorii orbi sau cu vederea slabă să-și folosească iPhone-ul pentru a naviga până la destinație și Apple Watch Mirroring pentru utilizatorii cu dizabilități fizice și motorii pentru a oglindi afișajul Apple Watch pe iPhone și pentru a controla Apple Watch cu control vocal și control prin comutare. În plus, subtitrările în direct le facilitează utilizatorilor surzi și cu deficiențe de auz să urmărească orice conținut audio – indiferent dacă sunt la un apel telefonic sau FaceTime, utilizând o videoconferință sau o aplicație de rețele sociale, difuzând conținut media sau purtând o conversație cu cineva de lângă ei. 

Actualizarea iOS 16 este gratuită și este disponibilă pentru iPhone 8 și versiunile ulterioare.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro