Our social corner

Sport

Italia, noua campioană a Europei la fotbal

echipa de fotbal a Italiei min
Distribuie

Aseară. englezii au pornit cu un gând clar în minte: ”it’s coming home”, o parte a mesajului transmis prin piesa Three Lions (Football’s Coming Home)”, lansată în anii 90 de David Baddiel, Frank Skinner și Lightning Seeds. După un meci trăit cu sufletul la gură de acasă, de la terasă sau de pe stadion, sloganul s-a schimbat către… ”it’s coming to Rome”. Italia a reușit, este noua campioană a Europei!


Meciul a început cu un gol surprinzător și extrem de rapid al englezilor, marcat de Shaw, în minutul 2. Până în minutul 67, când Bonucci a reușit să aducă egalarea, nici una dintre echipe nu a mai marcat. Scorul de 1-1 a rămas pe tabelă până la final, așa că partida a ajuns în prelungiri, unde nu s-a mai marcat niciun gol.

La penalty-uri a fost nebunie! După câte un gol marcat de ambele părți, au început ratările, iar cu 3-2, Squadra Azzurra a triumfat și a ridicat trofeul EURO! Traseul a fost unul perfect pentru italieni. 3 victorii în grupe în fața Țării Galilor, Turciei și Elveției și niciun gol primit. Victorii cu 2-1 în optimi și sferturi, în fața Austriei și Belgiei și o victorie la penalty-uri în fața Spaniei, în semifinale. Toate au făcut parte din fila de poveste scrisă de noua campioană a Europei.


Victoria Italiei în fața Angliei, în finala EURO, a fost lider de audiență în intervalul 22:00 – 24:54, fiind cel mai vizionat program din România, din acest an. Aproape 3 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit meciul, iar în minutul de maximă audiență de la 22:48, peste 3.4 milioane de români se uitau la finala EURO.

Această competiție extraordinară a ajuns la final, iar PRO TV a anunțat că a reușit să încheie achiziționarea drepturilor de difuzare a următoarelor două ediții ale Campionatului European de Fotbal UEFA (2024 și 2028).

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro