Stați în legătură cu noi

Tech

Jeff Bezos a ieșit în spațiu la bordul rachetei Blue Origin

Fondatorul Amazon împreună cu fratele său, pionierul aviației Wally Funk și incă un pasager care a câștigat locul la licitație au fost primii care au testat sistemul de rachete suborbitale New Shepard.

Inițial se presupunea că scaunele primului zbor cu echipaj ar fi ocupate de angajați, inclusiv cel puțin unul dintre numeroșii astronauți aflați pe statul de plată al companiei. Dar după 15 zboruri de testare și numeroase revizuiri ale programului, Jeff Bezos a anunțat brusc că va face parte din echipaj într-un zbor pe 20 iulie, aniversarea primei aterizări. Este posibil să nu fie o coincidență faptul că la începutul acestei luni a demisionat din funcția de CEO al Amazon.

Jeff Bezos a trecut linia Kármán, marginea spațiului recunoscută la nivel internațional, situată la 62 de mile deasupra nivelului mării, iar cu această ocazie a primit titlul onorific de „astronaut”.

La aproximativ trei minute după lansare, capsula RSS First Step s-a separat de rachetă și a trecut de atmosfera Pământului. Zborul a fost scurt, doar 10 minute si 20 de secunde, iar la întoarcerea pe Pământ, Bezos și restul echipajului au fost recuperați din deșert. Au fost întâmpinați de familiile lor, împreună cu iubita lui Bezos, Lauren Sanchez.

Blue Origin are programate încă două zboruri de turism spațial anul acesta și este în discuții cu NASA pentru a reconsidera un contract lunar de miliarde de dolari pe care agenția l-a acordat rivalului SpaceX al lui Elon Musk.

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro