Our social corner

Business

CEO-ul Amazon a anunțat că donează 10 miliarde pentru protejarea climei

Jeff Bezos Earth
Distribuie

Jeff Bezos a anunțat pe contul său de Instagram că va dona prin fondul care-i poarta numele suma de 10 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice. 

Iată și anunțul:

jeff bezos instagram
Fondatorul și CEO-ul companiei Amazon anunță lansarea Fondului Bezos Earth

Astăzi, sunt încântat să anunț lansarea Fondului Bezos Earth.
⁣⁣⁣
Schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare pentru planeta noastră. Vreau să lucrez alături de alții, atât pentru a extinde căile cunoscute, cât și pentru a explora noi modalități de combatere a impactului devastator al schimbărilor climatice pe această planetă pe care o împărțim cu toții. Această inițiativă globală va finanța oameni de știință, activiști, ONG-uri – orice efort care oferă o posibilitate reală de a ajuta la conservarea și protejarea lumii naturale. Putem salva Pământul. Este nevoie de acțiuni colective din partea companiilor mari, mici, state, organizații globale și indivizi. ⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
Donez 10 miliarde de dolari pentru aceasta, subvențiile urmând să înceapă în această vară. Pământul este singurul lucru pe care îl avem cu toții în comun – să-l protejăm împreună.

Jeff.

Se pare că angajații Amazon sunt cei responsabili pentru mișcarea sefului lor. Totul a început în urmă cu aproape un an, când un grup numit angajații Amazon pentru Justiția Climatică (Amazon Employees for Climate Justice – AECJ) a trimis o scrisoare deschisă lui Jeff Bezos și consiliului Amazon, cerând companiei să facă unele modificări legate de climă în politicile sale.

lupta impotriva schimbarilor climatice

AECJ a atras atenția în media asupra faptului că Amazon are o contribuție semnificativă la încălzirea globală ca urmare a furnizarii de servicii de cloud companiilor din industria de petrol şi gaze. Pe de altă parte, activitatea companiei a generat în 2018 aproximativ 44,4 milioane tone de dioxid de carbon.

În septembrie 2019, Jeff Bezos a anunțat pentru Amazon planurile de alimentare în totalitate cu energie regenerabilă până în 2030, și eliminarea completă a emisiilor de carbon până în 2040.

Jeff Bezos are o avere estimată la 132 miliarde de dolari.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro