Stați în legătură cu noi

Sport

Jocurile Olimpice de iarnă: Tot ce trebuie să știți despre Beijing 2022

Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022 vor fi a treia olimpiadă consecutivă organizată în Asia, după Pyeongchang 2018 și Jocurile de la Tokyo din această vară.

Când încep Jocurile Olimpice de iarnă?

Ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Beijing este programată pentru 4 februarie, la mai puțin de șase luni de la ceremonia de închidere a Olimpiadei de Vară de la Tokyo. Va fi prima dată în ultimii treizeci de ani când Jocurile Olimpice de vară și de iarnă vor avea loc la mai puțin de un an. 

Chiar dacă Beijingul va da numele evenimentului, olimpiada de iarnă va fi organizată în trei zone distincte: districtul Yanqing, orașul Zhangjiakou și fostul sat olimpic folosit in timpul olimpiadei de vară 2008.

CIO a  dezvăluit acum câteva zile că organizatorii de la Beijing intenționează să interzică prezența spectatorilor internaționali, dar că vor vinde bilete fanilor chinezi care îndeplinesc anumite condiții și respectă protocoalele COVID-19.

Advertisement

Autoritățile nu au anunțat imediat câți fani vor putea fi prezenți pentru a urmări evenimentele organizate în diferitele locuri.

În plus față de interzicerea spectatorilor străini, organizatorii de la Beijing s-au angajat să creeze un sistem de management în buclă închisă pentru toți cei care călătoresc în China pentru Jocuri. Acest lucru înseamnă că toți, de la sportivi și antrenori până la mass-media și arbitri vor fi găzduiți separat de restul Chinei, și li se va permite să se deplaseze doar în între locurile legate de antrenamente, competiții și cazare. Participanții la jocuri care nu sunt complet vaccinați vor trebui să stea în carantină timp de 21 de zile la sosirea la Beijing.

În perioada 5 octombrie – 31 decembrie, vor fi organizate 10 competiții internaționale, trei săptămâni de antrenament și două probe interne pentru a testa toate elementele Jocurilor în cele trei zone de competiție din Beijing, Yanqing și Zhangjiakou.

Advertisement
Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Sport

Barca face eforturi să acopere datoria uriașă

FC Barcelona are datorii în valoare de 1,57 miliarde de dolari și încearcă să vândă o participație de 58,1 milioane de dolari la societatea sa media, Barca Studios.

Președintele clubului, Joan Laporta, a declarat în august că 17 investitori erau interesați de studiourile Barca. Predecesorul său, Josep Maria Bartomeu, încercase să vândă o participație de 49% pentru 116,2 milioane de dolari.

Barcelona a raportat pierderi de 558,9 milioane de dolari în exercițiul financiar 2020/2021, cu venituri de 733,2 milioane de dolari – o scădere de 26% de la an la an.

Laporta a declarat în august că salariile echipei totalizau 103% din veniturile sale.

Advertisement

Recent, FC Barcelona ar fi primit o ofertă de 1,2 miliarde de lire sterline pentru stabilizarea clubul catalan și anularea datoriei pe care o are.

Barca a fost nevoit să se despartă de unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile în vară, deoarece problemele financiare ale clubului nu au mai putut permite re-semnarea lui Lionel Messi.

Continuă să citești

Sport

Argint pentru canotaj în proba masculină de patru rame

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari au cucerit la Tokyo 2020 medalia de argint în proba masculină de patru rame, a doua pentru canotajul românesc și cea de a treia după argintul de la spadă și aurul colegelor de la dublu vâsle.

Cei patru tricolori au încheiat cursa cu timpul 5:43:37, la un vîrf de barcă de campionii olimpici din Australia, care s-au impus cu un nou record olimpic (5:42:76).

Noul bilanţ al canotajului românesc la Jocurile Olimpice a ajuns la 20 de medalii de aur, 20 de argint şi 9 de bronz.

Foto COSR/Cristian Nistor/FR Canotaj

Advertisement
Continuă să citești

Sport

Bodnar și Radiș, aur la Tokyo în proba de dublu vâsle feminin!

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat aurul în proba de dublu vâsle feminin de la Jocurile Olimpice. În această dimineață, pentru prima dată la Tokyo, la festivitatea de premiere s-a auzit imnul României!

Româncele s-au menținut pe toată durata probei la 3 secunde de barca de pe locul secund și au terminat cursa cu timpul de 6.41.03, în fața echipajelor Noii Zeelande și Olandei.

Cele două sportive în vârstă de 22 de ani sunt legitimate la Dinamo, respectiv Steaua, și concurează împreună la competițiile importante din 2019, când au devenit vicecampioane mondiale. Tot în 2019, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost printre primele sportive din delegația României care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Româncele au mai cucerit anterior două titluri europene, în 2020 și 2021.

Medalia câștigată astăzi reprezintă primul titlu olimpic la canotaj dupa ce la Beijing 2008, Georgeta Andrunache și Viorica Susanu câștigau proba de dublu rame.

Advertisement
Continuă să citești
Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro