Our social corner

Sport

Jocurile Olimpice de iarnă: Tot ce trebuie să știți despre Beijing 2022

beijing20221
Distribuie

Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022 vor fi a treia olimpiadă consecutivă organizată în Asia, după Pyeongchang 2018 și Jocurile de la Tokyo din această vară.

Când încep Jocurile Olimpice de iarnă?

Ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Beijing este programată pentru 4 februarie, la mai puțin de șase luni de la ceremonia de închidere a Olimpiadei de Vară de la Tokyo. Va fi prima dată în ultimii treizeci de ani când Jocurile Olimpice de vară și de iarnă vor avea loc la mai puțin de un an. 

Chiar dacă Beijingul va da numele evenimentului, olimpiada de iarnă va fi organizată în trei zone distincte: districtul Yanqing, orașul Zhangjiakou și fostul sat olimpic folosit in timpul olimpiadei de vară 2008.

CIO a  dezvăluit acum câteva zile că organizatorii de la Beijing intenționează să interzică prezența spectatorilor internaționali, dar că vor vinde bilete fanilor chinezi care îndeplinesc anumite condiții și respectă protocoalele COVID-19.

Autoritățile nu au anunțat imediat câți fani vor putea fi prezenți pentru a urmări evenimentele organizate în diferitele locuri.

În plus față de interzicerea spectatorilor străini, organizatorii de la Beijing s-au angajat să creeze un sistem de management în buclă închisă pentru toți cei care călătoresc în China pentru Jocuri. Acest lucru înseamnă că toți, de la sportivi și antrenori până la mass-media și arbitri vor fi găzduiți separat de restul Chinei, și li se va permite să se deplaseze doar în între locurile legate de antrenamente, competiții și cazare. Participanții la jocuri care nu sunt complet vaccinați vor trebui să stea în carantină timp de 21 de zile la sosirea la Beijing.

În perioada 5 octombrie – 31 decembrie, vor fi organizate 10 competiții internaționale, trei săptămâni de antrenament și două probe interne pentru a testa toate elementele Jocurilor în cele trei zone de competiție din Beijing, Yanqing și Zhangjiakou.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro