Our social corner

Sport

Jocurile Olimpice: Eforturi pentru accelerarea vaccinării populației

vaccinare japonia1
Distribuie

Japonia a început mobilizarea personalului medical pentru vaccinarea persoanelor vârstnice în Tokyo și Osaka.

Guvernul încearcă cu disperare să accelereze vaccinarea populației și să reducă numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus când mai sunt doar două luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice.

Deși japonezii protestează, solicitând anularea Olimpiadei de la Tokio, primul ministru Yoshihide Suga este hotărât să meargă înainte cu organizarea, mai ales că jocurile au fost deja amânate un an. Astfel, premierul s-a angajat să finalizeze vaccinarea celor 36 de milioane de persoane în vârstă ale țării până la sfârșitul lunii iulie, chiar dacă scepticii cred ca acest lucru este imposibil. 

În Japonia încă se înregistrează un număr ridicat de cazuri de infectări cu coronavirus, aproximativ 4000, zilnic, iar premierul Yoshihide Suga este de parere că vaccinurile sunt cheia pentru a controla boala. 

Adresându-se reporterilor după o scurtă vizită la centrul de vaccinare din Tokyo, acesta a declarat că accelerarea lansării vaccinului este o „provocare fără precedent”.

„Vom face tot ce este necesar pentru a realiza proiectul, astfel încât oamenii să poată fi vaccinați și să se întoarcă la viața lor zilnică obișnuită cât mai curând posibil”, a spus premierul nipon.

Sub imensa presiune a populației, primul ministru a permis farmaciștilor, stomatologilor și asistenților medicali aflați la pensie să efectueze vaccinări, fiind avuți în vedere chiar și paramedicii și tehnicieni de laborator. 

Pe de altă parte, prefectura din Osaka va cere guvernului central să prelungească starea de urgență până în jurul datei de 20 iunie, o mișcare care ar afecta alte opt prefecturi aflate în situație de urgență. În același timp, Japonia va prelungi perioada de carantină pentru călătorii care revin din India și alte cinci țări din Asia de Sud, de la șase zile la 10 zile, pe fondul îngrijorărilor legate de noile variante de virus.

Advertisement

Contramandarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice ar putea avea repercursiuni dure asupra Japoniei și chiar posibile procese cu CIO pentru stabilirea costurilor de anulare.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro