Elevii de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea se vor putea bucura de o experiență de învățare interactivă și facilă, odată cu deschiderea primului centru educațional din cadrul programului Samsung Ecosystem for Education Development. Acesta este primul din cele patru astfel de centre educaționale pe care compania urmează să le deschidă în România în această vară.
Pentru a marca inagurarea centrului, liceul a susținut astăzi o primă lecție de fizică folosind tehnologia interactivă Samsung.
Programul Samsung Ecosystem for Education Development este creat cu scopul de a pune bazele dezvoltării unui mecanism facil de colaborare între Samsung și mediul educațional din România, care să ofere deopotrivă profesorilor și elevilor infrastructura și instrumentele de lucru de care au nevoie. Prin aceste demersuri, Samsung își propune să le ofere acestora șansa de a descoperi și interacționa direct cu tehnologiile sale.
Totodată, programul vine în întâmpinarea provocărilor cu care se confruntă astăzi mediul educațional și își propune ca în baza feedbackului comunității de profesori să adapteze o serie de soluții și să răspundă mai bine nevoilor sistemului educațional românesc. Pentru digitalizarea educației este important de menționat faptul că, mai mult decât dotarea cu tehonogie a unor săli de clasă, are loc un proces de transformare a modului de predare-învățare. Menirea reală a învățării digitale este să îmbunătățească și să faciliteze procesul de învățare, nu pur și simplu să continue învățarea clasică prin utilizarea diferitelor mijloace digitale.
Inițiativa SEED are la bază trei piloni principali:
Primul pilon are la bază consolidarea ecosistemului educațional, Samsung intrând într-un parteneriat cu INACO SmartLAB și compania daneză Shape Robotics.
Centrele tehnologice educaționale, pilonul doi, devin un cadru fizic de interacțiune cu tehnologiile Samsung în procesul educațional. Aceste centre vor fi dotate cu tehnologie și produse Samsung: câte două table interactive, 16 scaune, 16 tablete și o soluție pentru videoconferințe pentru fiecare centru. Ele vor putea fi utilizate de către ambasadorii pentru educație și vor juca rolul de centre de învățare și spații în care vor fi găzduite evenimente dedicate educației, conferințe etc.
Pilonul trei îl reprezintă profesorii reformatori ai educatiei, aportul lor fiind unul substanțial pentru succesul inițiativei, întrucat aceștia vor contribui la antrenarea abilităților digitale necesare pentru utilizarea tehnologiei în predare și pentru crearea de conținut educațional de calitate.
Ambasadorii sunt echipați cu câte un Home Teaching Kit cu produse Samsung (tablete, smart monitor, Samsung Flip, căști) pe care îl vor folosi în activitatea lor didactică. Ei au participat inclusiv la un curs de dezvoltare a competențelor digitale, special conceput pentru nevoile lor, prin care au dobândit cunoștințe valoroase pentru procesul de predare. Samsung le va fi partener pe întreg parcursul inițiativei, ca ei să poată folosi tehnologia Samsung la adevărata ei capacitate.
„Considerăm că sistemul educațional românesc trebuie ajutat și stimulat să se transforme într-un lider al progresului și transformării întregii societăți, care să inspire și să ghideze tinerii, iar tehnologia joacă un rol foarte important în acest demers, facilitând procesul de învățare. Succesul unui asemenea proces de transformare înseamnă un efort comun și susținut al tuturor celor implicați, în care oameni, comunități și organizații vor trebui să se implice și să colaboreze pentru a asigura un sistem de educație de calitate”, a declarat Cristian Constantin-Head of Division Enterprise Business Team & Education Strategy Director-Central Eastern European Display Organisation.
Alte trei centre educaționale Samsung vor fi deschise în lunile următoare, după cum urmează: la București, în ultima săptămână din iulie, la Timișoara, în prima săptămână din august și la Bacău în a doua săptămână din august.
COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor; Mesaj : MESAJ 1/2 INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 15 martie, ora 10 - 18 martie, ora 10Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, precipitații mixte, răcireZone afectate: conform textului Sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, vor fi cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Local, în majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h. Începând de duminică și până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații local însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Treptat, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la început la munte, apoi și în zonele mai joase de relief ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. MESAJ 2/2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 15 martie, ora 12 - 16 martie, ora 02Fenomene vizate: intensificări ale vântuluiZone afectate: conform textului și hărții În sudul Banatului, sud-vestul și sudul Transilvaniei, în Moldova și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini mari, în general de peste 1700 m, rafalele vor fi de 80...100 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).