Cu investitii de 108 milioane de dolari din partea Google Gradient Ventures, fondului StartX al Stanford, Khosla Ventures și New Enterprise Associates, Mojo Vision si-a propus sa lanseze peste 2-3 ani lentilele de contact cu realitate augmentată, de dimensiunea unui bob de nisip, capabile să proiecteze imagini pe retină, fiind o modalitate de a oferi oamenilor o vedere avansată fără intervenții chirurgicale.
Fondatorii Mojo Vision, Drew Perkins, Michael Deering și Mike Wiemer vin din Silicon Valley, cu experiență în optică, inteligență artificială și realitate virtuală, iar întâmplarea face ca primii doi să fie uniți chiar de deficiențe ale vederii.
Modelul de bază al lentilelor de contact corective inteligente va fi destinat persoanelor cu deficiențe de vedere, ca degenerarea maculară, glaucomul, retinopatia pigmentară sau orbirea nocturnă, versiunile ulterioare vor adauga functii ce vor putea oferi informatii ca ritmul cardiac, nivelul glicemiei, prognoza meteo, hărți sau traducere în timp real, fiind controlate doar prin mișcări și gesturi subtile ale ochilor.
Primele versiuni vor include un mic procesor bazat pe un singur nucleu ARM și un senzor de imagine, însă ulterior vor fi adăugate un senzor de urmărire a ochilor și un cip de comunicații. La început, lentilele vor fi alimentate de o baterie minusculă, cu o stare solidă, în interiorul obiectivului.
Bateria va fi conceputa astfel încât să dureze o zi și va putea fi încărcată similar ca AirPods. Ulterior, lentilele Mojo vor fi încărcate wireless de la un dispozitiv care va fi pus în jurul gâtului. Lentilele vor avea și conexiune la internet prin smartphone pentru transfer de date.
În prezent, Mojo nu comercializează lentilele de contact inteligente, fiind în plin proces de autorizare. Pentru a putea beneficia de superputerile oferite de Mojo Vision, un utilizator va trebui sa consulte un optometrist specializat, acesta urmând să facă toate măsurătorile necesare pe care să le transmita companiei, aceasta urmând să realizeze lentile de contact personalizate.
Ziua/luna/anul : 18-03-2025 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 martie, ora 10 - 20 martie, ora 10 Fenomene vizate: răcire accentuată, brumă și îngheț la sol, precipitații mixte, cantități de apă însemnate, strat de zăpadă, intensificări ale vântului Zone afectate: conform textului Vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă, cu temperaturi preponderent negative (minime cuprinse în general între -9 și 0 grade), iar în sudul și estul Transilvaniei, precum și în dealurile subcarpatice va fi ger (minime de -13...-11 grade). Se va produce brumă și local îngheț la sol. Luni vor fi precipitații mixte în cea mai mare parte a țării, iar marți acestea se vor restrânge spre sud-vest. În Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei, sudul Transilvaniei și la munte se vor acumula local cantități de apă de 10...20 l/mp și izolat de 25...30 l/mp și se va depune strat de zăpadă. În majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).