Our social corner

Tech

Lentilele de contact inteligente vor putea înlocui intervențiile chirurgicale

lentile mojo vision
Distribuie

Cu investitii de 108 milioane de dolari din partea Google Gradient Ventures, fondului StartX al Stanford, Khosla Ventures și New Enterprise Associates, Mojo Vision si-a propus sa lanseze peste 2-3 ani lentilele de contact cu realitate augmentată, de dimensiunea unui bob de nisip, capabile să proiecteze imagini pe retină, fiind o modalitate de a oferi oamenilor o vedere avansată fără intervenții chirurgicale.

Fondatorii Mojo Vision, Drew Perkins, Michael Deering și Mike Wiemer vin din Silicon Valley, cu experiență în optică, inteligență artificială și realitate virtuală, iar întâmplarea face ca primii doi să fie uniți chiar de deficiențe ale vederii.

3566
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății sunt 285 milioane de persoane cu deficiențe de vedere

Modelul de bază al lentilelor de contact corective inteligente va fi destinat persoanelor cu deficiențe de vedere, ca degenerarea maculară, glaucomul, retinopatia pigmentară sau orbirea nocturnă, versiunile ulterioare vor adauga functii ce vor putea oferi informatii ca ritmul cardiac, nivelul glicemiei, prognoza meteo, hărți sau  traducere în timp real, fiind controlate doar prin mișcări și gesturi subtile ale ochilor.

Primele versiuni vor include un mic procesor bazat pe un singur nucleu ARM și un senzor de imagine, însă ulterior vor fi adăugate un senzor de urmărire a ochilor și un cip de comunicații. La început, lentilele vor fi alimentate de o baterie minusculă, cu o stare solidă, în interiorul obiectivului.

Bateria va fi conceputa astfel încât să dureze o zi și va putea fi încărcată similar ca AirPods. Ulterior, lentilele Mojo vor fi încărcate wireless de la un dispozitiv care va fi pus în jurul gâtului. Lentilele vor avea și conexiune la internet prin smartphone pentru transfer de date.

În prezent, Mojo nu comercializează lentilele de contact inteligente, fiind în plin proces de autorizare. Pentru a putea beneficia de superputerile oferite de Mojo Vision, un utilizator va trebui sa consulte un optometrist specializat, acesta urmând să facă toate măsurătorile necesare pe care să le transmita companiei, aceasta urmând să realizeze lentile de contact personalizate.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro