Stați în legătură cu noi

Business

Licitația pentru o plimbare în spațiu s-a încheiat la 28 de milioane de dolari

Licitația Blue Origin pentru un loc in cadrul călătoriei în spațiu alaturi de fondatorul companiei, miliardarul Jeff Bezos, s-a încheiat cu un prețul de 28 de milioane de dolari. 

Zborul, programat pentru 20 iulie, va marca prima misiune cu echipaj a companiei, iar câștigătorul licitatiei va zbura pentru 10 minute impreuna cu seful Amazon, Jeff Bezos, fratele acestuia, Mark și inca un pasager, dincolo de linia Kármán, granița recunoscută la nivel internațional a atmosferei exterioare a Pământului.

Identitatea persoanei care urmează să plăteasca 28 de milioane de dolari nu a fost facută public, inca. Jeff Bezos, fondatorul Amazonului, care va demisiona din funcția de CEO luna urmatoare, a anunțat de curand că va merge în aceeași misiune cu fratele său Mark pentru a-și îndeplini visul de a călători în spațiu. Numele celui de-al patrulea pasager va fi anunțat în curând.

Banii de la licitație urmează să fie donată fundației Blue Origin, Club for the Future, care își propune să utilizeze banii pentru a inspira generațiile viitoare să urmeze cariere în STEM.

Advertisement

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro