Our social corner

Life

Maratonul vaccinării la București, în perioada 22-25 octombrie

În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Colegiul Medicilor din Municipiul București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii organizează o amplă acțiune de vaccinare în 6 centre din București.

Astfel, începând de vineri, 22 octombrie, ora 8.00, toate cele 4 tipuri de vaccin sunt disponibile populației, prin intermediul celor 49 fluxuri de vaccinare deschise în aceste centre, după cum urmează:

  • Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
  • Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
  • Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” București, instituție de prestigiu, cu experiență în pregătirea specialiștilor din domeniul sănătății, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicina militară.

Evenimentul este menit să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de pornire pentru acțiuni similare la nivel național.

Programul centrelor de vaccinare va fi non stop.

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Click pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Facebook

underarmour.ro

Avertizari meteo

  • Atentionare meteorologica

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor; Mesaj : MESAJ 1/2 INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 15 martie, ora 10 - 18 martie, ora 10Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, precipitații mixte, răcireZone afectate: conform textului       Sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, vor fi cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Local, în majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h.      Începând de duminică și până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații local însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Treptat, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la început la munte, apoi și în zonele mai joase de relief ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. MESAJ 2/2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 15 martie, ora 12 - 16 martie, ora 02Fenomene vizate: intensificări ale vântuluiZone afectate: conform textului și hărții       În sudul Banatului, sud-vestul și sudul Transilvaniei, în Moldova și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini mari, în general de peste 1700 m, rafalele vor fi de 80...100 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).