Our social corner

Sport

Maria Boldor a câștigat bronzul la mondialele de floretă de la Cairo

campionat mondial floreta feminin cairo 20221
Distribuie

La o zi după ce Iulian Teodosiu a câștigat bronzul la sabie, a venit rândul Mariei Boldor să urce pe podium la Cairo, în urma probei individuale de floretă feminin.

Aceasta este cea mai bună performanță individuală la un Campionat Mondial de seniori pentru Maria Boldor, ea fiind și campioana României de anul acesta. Nu mai puțin de 19 ani au trecut de la ultima performanță de acest fel pentru floreta feminină din România, când Roxana Scarlat câștiga bronzul la proba individuală la Havana.

Floretista legitimată la CSA Steaua a trecut cu 15-5 de Kelleigh Ryan (Canada), cu 15-7 de Alina Poloziuk (Ucraina), cu 15-7 de Eleanor Harvey (Canada), iar în sferturi a controlat partida cu Pauline Ranvier, câștigând cu 15-12, după o prestație excepțională.

În semifinale Maria a pierdut cu experimentata Ysaora Thibus (Franța) și a adus pentru delegația României a doua medalie de bronz la Mondialele de la Cairo.

A doua floretistă tricoloră calificată pe tabloul principal, Mălina Călugăreanu a fost eliminată în primul tur, de către Alice Volpi (Italia), care s-a impus cu 15-11.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro