Our social corner

Business

Microsoft cumpără Nuance pentru 20 de miliarde de dolari

microsoft cumpara nuance
Distribuie

Microsoft a achiziționat o cunoscută companie specializată în tehnologia de recunoaștere vocală pe bază de inteligență artificială, într-o tranzacție evaluată la 19,7 miliarde de dolari.

Pentru Microsoft, achiziționarea Nuance Communications este a doua ca mărime din istorie, după cumpărarea LinkedIn în 2016.

Microsoft a comunicat că intenționează să își consolideze expertiza în software și inteligență artificială pentru companiile din domeniul sănătății.

Aproape 80% din spitalele din SUA sunt deja clienți Nuance Communication, a spus menționat directorul executiv al Microsoft, Satya Nadella. Achiziționarea firmei va extinde dramatic piața potențială a Microsoft în industria asistenței medicale.

„Anunțul achiziție reprezintă cel mai recent pas în strategia cloud specifică industriei Microsoft”, a comentat compania. Achiziția se bazează, de asemenea, pe mai multe integrări și parteneriate realizate de cele două companii în ultimii ani.

CEO-ul Nuance, Mark Benjamin, va rămâne în companie și va raporta vicepreședintelui Microsoft responsabil al diviziei cloud și AI, Scott Guthrie.

Nuance Communication este implicată în servicii de recunoașterea vorbirii, roboți de chat și procesarea limbajului natural, în special în domeniul asistenței medicale.

Advertisement

Pe de altă parte, Microsoft are deja o serie de produse de recunoaștere a vorbirii și chat-boti proprii, inclusiv servicii de conversie a vorbirii în text.

Tranzacția a fost deja aprobată de ambele consilii de administrație iar Microsoft se așteaptă ca tranzacția să se încheie până la sfârșitul acestui an.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro