Our social corner

Sciences

Misiunea NASA, Lucy, gata de lansare către asteroizii troieni

misiunea Lucy NASA2
Distribuie

NASA a testat funcțiile primei nave spațiale a agenției, Lucy, cea care a studiat asteroizii troieni ai lui Jupiter și se pregătește pentru lansare, sâmbătă, 16 octombrie.

Numiți după personaje din mitologia greacă, acești asteroizi înconjoară Soarele în două roiuri, un grup în fața lui Jupiter, celălalt urmând în spatele acestuia. Lucy va fi prima navă spațială care va vizita acești asteroizi. Studiind îndeaproape acești asteroizi, oamenii de știință speră să-și perfecționeze teoriile despre modul în care s-au format planetele sistemului nostru solar acum 4,5 miliarde de ani și de ce au ajuns în configurația lor actuală.

trojans nolabels

Urmând toate protocoalele pandemiei, membrii echipei Lucy au petrecut ultimele opt săptămâni la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, pregătind nava spațială pentru zbor. Inginerii au testat sistemele mecanice, electrice și termice ale navei spațiale și au practicat executarea secvenței de lansare din centrele de operațiuni ale misiunii de la Kennedy și Lockheed Martin Space din Littleton, Colorado. La începutul lunii august, inginerii au instalat super antena navei spațiale, cea de-a doua caracteristică ca importanță după panourile solare, care vor permite navei spațiale să comunice cu Pământul.

Sonda spațială Lucy va fi în curând împachetată în cele două jumătăți ale carenajului vehiculului de lansare, care se va închide în jurul său ca o scoică. După ce nava spațială este încapsulată, echipa Lucy va putea comunica cu aceasta electric, printr-un „cordon ombilical”.

La începutul lunii octombrie, nava spațială încapsulată va fi transportată la instalația de integrare a vehiculelor de la Stația Forței Spațiale Cape Canaveral, unde va fi „împerecheată” cu racheta United Launch Alliance Atlas V 401. Racheta o va duce pe Lucy în afara atmosferei Pământului pentru a începe lunga călătorie către asteroizii troieni.

Prima încercare de lansare a lui Lucy este programată pentru data de 16 octombrie.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro