Our social corner

Business

Mistral AI, rivalul european al OpenAi, evaluat la 2 miliarde de dolari

mistral ai
Distribuie

Mistral AI a strâns o finanțare de 385 de milioane de euro în mai multe runde de finanțare, ridicându-și evaluarea la 2 miliarde de dolari. 

Investitorii includ firmele de capital de risc din Silicon Valley Andreessen Horowitz și Lightspeed Venture Partners.

Această rundă de finanțare marchează un eveniment semnificativ pentru industria europeană de AI în plină dezvoltare. Valoarea start-up-ului a crescut de peste șapte ori în doar șase luni.

Mistral AI, startup din Franța fondat în 2022 de cercetători de la Meta și Google, se concentrează pe dezvoltarea de modele de inteligență artificială multimodale, care pot recunoaște, înțelege și combina diferite tipuri de informații, inclusiv text, imagini, audio, video și cod.

Primul model public al Mistral AI, Mistral 7B, a fost lansat în septembrie 2023. Mistral 7B este un model de limbaj factual cu 7 miliarde de parametri, antrenat pe un set de date masiv de text și cod. Mistral 7B poate genera text, traduce limbi, scrie diferite tipuri de conținut creativ și răspunde la întrebări într-un mod informativ.

Mistral AI are potențialul de a revoluționa domeniul asistenței pentru clienți prin crearea de chatboti care pot răspunde unei game mai largi de solicitări, dar și domeniul educației, prin crearea de cursuri și materiale educaționale personalizate și interactive.

Mistral AI se numără printre companiile care cred în partajarea acestei tehnologii ca software open-source – cod de computer care poate fi copiat, modificat și reutilizat în mod liber – oferind celor din afară tot ceea ce au nevoie pentru a construi rapid chatbot-uri proprii. Rivalii OpenAI și Google sunt de părere că abordarea open-source este periculoasă și că tehnologia brută ar putea fi folosită pentru a răspândi dezinformarea și alte materiale dăunătoare.

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro