Tech

Anularea evenimentului “Mobile World Congress” este un pas înapoi pentru tehnologie, dar devastator pentru Barcelona

Pinterest LinkedIn Tumblr

GSMA, organizatorul din spatele evenimentului anual Mobile World Congress din Barcelona, a șocat industria, când a anunțat că acesta a fost anularea acestuia, desi era programat să înceapă în doar două săptămâni. Motivul are legatura cu teama de răspândire a coronavirusului din China (cunoscut acum în mod oficial sub numele de COVID-19).

Anularea celui mai importante eveniment GSM a avut loc după ce marile companii de tehnologie au început să se retragă, inclusiv Sony, LG, Facebook, AT&T, Nokia și Cisco. Cu toate acestea, există mii de alte companii tehnologice mai mici care depind de acest eveniment pentru a-și prezenta noile produse, pentru a beneficia de apariţii în presă, și speră să semneze oferte de vânzări.

Același lucru se poate spune şi despre orașul gazdă Barcelona, deoarece anularea Mobile World Congress are un efect devastator.

Barcelona este al doilea oraş ca mărime din Spania și are o populație de aproximativ cinci milioane de locuitori. În fiecare an, în februarie, orașul s-a bazat pe evenimentul Mobile World Congress pentru a oferi un impuls economic oraşului.

Potrivit Bloomberg, iată ce va pierde Barcelona odată cu anularea Mobile World Congress din acest an:

  • Peste 100,000 de vizitatori care, în mod normal, ar cheltui bani pentru cazare la hotel, mancare și alte activități.
  • În total, acești vizitatori au cheltuit 513 milioane de dolari numai în timpul Mobile World Congress 2019 — adică economia Barcelonei va pierde în acest an jumătate de miliard de dolari.
  • Hotelurile vor fi cele mai afectate, având în vedere anulările care vor apărea probabil în acest moment. În mod normal, în timpul Mobile World Congress, mai mult de 430 de hoteluri sunt rezervate în totalitate.
  • În plus, cererea de servicii si nu numai a  dus la crearea a aproape 14,000 de locuri de muncă temporare în 2019 – locuri de muncă care nu vor mai fi necesare în prezent.
  • Locurile de muncă din serviciile de transport (taxi si ride-sharing) sunt, de asemenea, puternic afectate. Bloomberg declară că o firmă locală de taxi a suspendat deja planurile de a adăuga alți 1,500 de conducători auto în timpul evenimentului.

Desigur, există întotdeauna anul viitor. Deși anul acesta Barcelona a pierdut un venit de jumătate de miliard de dolari, totuşi „anul viitor” reprezintă o consolare.

Write A Comment