Our social corner

Sciences

Nasa confirmă: s-a descoperit apă pe Lună

descoperire apa pe luna
Distribuie

Observatorul Stratosferic pentru Astronomie în Infraroșu (SOFIA) al NASA a detectat molecule de apă în craterul Clavius, unul dintre cele mai mari cratere care se poate vedea de pe Pământ, situat în emisfera sudică a Lunii.

Datele strânse arată existența apei în concentrații de 100 până la 412 părți/milion – aproximativ 350 ml de apă într-un metru cub de sol lunar. Prin analogie, în Sahara se găsește de 100 de ori mai multă apă decât ce a detectat SOFIA pe Lună. Deși cantitatea de apă descoperită pe Lună este mică, apar noi întrebări referitoare la modul în care a apărut și felul în care se menține pe suprafața lunară aspră, lipsită de aer.

nasa confirma apa pe luna
credit foto: NASA

„Aveam indicii că H2O – apa așa cum o cunoaștem noi – ar putea fi prezentă pe partea luminată de soare a Lunii. Acum știm că este acolo. Această descoperire provoacă felul în care înțelegem suprafața lunară și ridică semne de întrebare interesante despre resursele relevante pentru explorarea spațiului profund. ”

Paul Hertz, directorul Diviziei de Astrofizică din cadrul Direcției de Misiuni Științifice NASA

Mai important, dovezile arată faptul că ar putea exista apă pe întreaga suprafeţă a Lunii, și nu doar în părțile reci şi umbrite ale acesteia.

Descoperirea a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă organizată de NASA, iar rezultatele au fost publicate într-un studiu care din cel mai nou număr al revistei Nature Astronomy.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro