Crew Dragon este una dintre cele două capsule selectate de NASA pentru a fi dezvoltate. Lansarea aceasta a marcat a doua oară când o nava spațială nouă a transportat astronauți în cadrul unei misiuni de lungă durată spre Stația Spațială Internațională. Până în prezent, Boeing, care este dezvoltatorul principal al navelor spațiale, nu a finalizat o misiune cu echipaj.
Pentru lansarea din 23 aprilie, SpaceX și NASA au ales să folosească aceeași rachetă Falcon 9 care fusese folosită pentru misiunea Crew-1 din noiembrie 2020. Mai mult decât atât, capsula a mai fost folosită și în luna mai a anului trecut, pentru transportul în spațiu a lui Robert Behnken și Douglas Hurley.
În această ultimă misiune, astronauții NASA Shane Kimbrough, Megan McArthur, Akihiko Hoshide și Thomas Pesquet se vor alătura celor șapte astronauți și cosmonauți deja la bordul stației orbitale. Pe lângă echipaj, Endeavour va transporta, de asemenea, jumatate de tonă de echipament.
Crew Dragon va rămâne andocat la modulul Harmony din Stația Spațială Internațională timp de aproximativ șase luni înainte de a reveni pe Pământ.
Ziua/luna/anul : 18-03-2025 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : conform textului; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 martie, ora 10 - 20 martie, ora 10 Fenomene vizate: răcire accentuată, brumă și îngheț la sol, precipitații mixte, cantități de apă însemnate, strat de zăpadă, intensificări ale vântului Zone afectate: conform textului Vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă, cu temperaturi preponderent negative (minime cuprinse în general între -9 și 0 grade), iar în sudul și estul Transilvaniei, precum și în dealurile subcarpatice va fi ger (minime de -13...-11 grade). Se va produce brumă și local îngheț la sol. Luni vor fi precipitații mixte în cea mai mare parte a țării, iar marți acestea se vor restrânge spre sud-vest. În Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei, sudul Transilvaniei și la munte se vor acumula local cantități de apă de 10...20 l/mp și izolat de 25...30 l/mp și se va depune strat de zăpadă. În majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).