Our social corner

Sciences

NASA și SpaceX lansează a doua misiune Crew Dragon

spaceX
Distribuie

NASA și SpaceX au lansat cu succes a doua misiune pe termen lung Crew Dragon spre Stația Spațială Internațională. Capsula, numită Endeavour, a fost lansată pe o rachetă SpaceX Falcon 9 din Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida.

Crew Dragon este una dintre cele două capsule selectate de NASA pentru a fi dezvoltate. Lansarea aceasta a marcat a doua oară când o nava spațială nouă a transportat astronauți în cadrul unei misiuni de lungă durată spre Stația Spațială Internațională. Până în prezent, Boeing, care este dezvoltatorul principal al navelor spațiale, nu a finalizat o misiune cu echipaj.

Pentru lansarea din 23 aprilie, SpaceX și NASA au ales să folosească aceeași rachetă Falcon 9 care fusese folosită pentru misiunea Crew-1 din noiembrie 2020. Mai mult decât atât, capsula a mai fost folosită și în luna mai a anului trecut, pentru transportul în spațiu a lui Robert Behnken și Douglas Hurley.

În această ultimă misiune, astronauții NASA Shane Kimbrough, Megan McArthur, Akihiko Hoshide și Thomas Pesquet se vor alătura celor șapte astronauți și cosmonauți deja la bordul stației orbitale. Pe lângă echipaj, Endeavour va transporta, de asemenea, jumatate de tonă de echipament.

Crew Dragon va rămâne andocat la modulul Harmony din Stația Spațială Internațională timp de aproximativ șase luni înainte de a reveni pe Pământ.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro