Stați în legătură cu noi

Sport

Noi cazuri de COVID în satul olimpic. Ce restricții se aplică

Organizatorii Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo au declarat astăzi că un atlet străin din Satul Sportivilor și alte opt persoane care au legătură cu Olimpiada au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Printre cei care s-au infectat se numără și un voluntar olimpic, numărul total de infecții legate de jocuri ajungând la 71, cu trei zile înainte de ceremonia de deschidere.

Între timp, organizatorii au dezvăluit că dintre cei 21 de membri ai echipei sud-africane de fotbal masculin care au fost identificați drept contacte apropiate, trei au fost scutiți de auto-carantină după investigații și percheziții suplimentare.

Doi jucători de baseball mexicani au dat rezultate pozitive la COVID-19 înainte de a pleca la Tokyo, au declarat luni oficialii mexicani de baseball. Echipa, care se va confrunta cu țara gazdă pe 31 iulie, urmează să zboare spre Tokyo.

Advertisement

Guvernul de la Tokyo a raportat marți 1.387 de cazuri noi de coronavirus, în creștere cu 660 față de ziua de luni. Media pentru orașul Tokyo în ultimele șapte zile este de 1.180 cazuri.

”Lumea trebuie să vadă că Japonia poate găzdui olimpiada în condiții de siguranță”, a declarat marți premierul țării, Yoshihide Suga, oficialilor Comitetului Olimpic Internațional înainte de Jocurile de la Tokyo.

Zeci de mii de sportivi, oficiali și corespondenți de presă intră în Japonia pe fondul stării de urgență instituite și al unei opoziții răspândite din partea publicului larg.

Tokyo 2020 va rămâne probabil în istorie ca un eveniment sportiv diferit, găzduit în timpul unei pandemii cu mulțimi de turiști interzise, ​​sărbătorile extravagante înlocuite cu controale stricte ale infecțiilor.

Față de ceremoniile de deschidere anterioare, care au uimit lumea cu efecte și coregrafii spectaculoase, versiunea de la Tokio de pe 23 iulie va fi „mai simplă și mai sobră”, au spus organizatorii, pentru a reduce riscul de infecție și a rămâne „în ton cu situația”.

Advertisement

Sportivii vor trebui să-și pună singuri la gât medaliile câștigate și nu vor putea să le sărute, deoarece vor trebui să poarte o mască pe podium.

Japonia spera la un aflux masiv de vizitatori în această vară, care să stimuleze afacerile nipone, dar accesul spectatorilor străini a fost interzis, aproape toate evenimentele Jocurilor urmând să se desfășoare cu ușile închise.

Numărul de persoane care intră în Japonia la Jocurile Olimpice și Paralimpice va fi redus cu aproximativ 68.500 de sportivi, antrenori, personal, oficiali, membri ai CIO, mass-media – de la aproximativ 200.000.

La Tokio 2020, cântatul trebuie evitat, la fel ca strigătele și aplauzele. În schimb, participanții sunt încurajați să găsească alte modalități de a sărbători care nu sunt susceptibile de a transmite picături.

Focurile de artificii, bannerele, mascote și alte spectacole strălucitoare vor fi, de asemenea, limitate la Tokyo, pentru a reduce costurile care au urcat de la amânarea evenimentului.

Advertisement

Sportivii vor fi testați zilnic și sunt îndemnați să „reducă la minimum interacțiunile fizice cu ceilalți”. Cei care încalcă regulile ar putea fi descalificați de la Jocurile Olimpice sau chiar expulzați din Japonia.

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro