Our social corner

Sport

Noi cazuri de COVID în satul olimpic. Ce restricții se aplică

tokyo 2020 restrictii min
Distribuie

Organizatorii Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo au declarat astăzi că un atlet străin din Satul Sportivilor și alte opt persoane care au legătură cu Olimpiada au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Printre cei care s-au infectat se numără și un voluntar olimpic, numărul total de infecții legate de jocuri ajungând la 71, cu trei zile înainte de ceremonia de deschidere.

Între timp, organizatorii au dezvăluit că dintre cei 21 de membri ai echipei sud-africane de fotbal masculin care au fost identificați drept contacte apropiate, trei au fost scutiți de auto-carantină după investigații și percheziții suplimentare.

Doi jucători de baseball mexicani au dat rezultate pozitive la COVID-19 înainte de a pleca la Tokyo, au declarat luni oficialii mexicani de baseball. Echipa, care se va confrunta cu țara gazdă pe 31 iulie, urmează să zboare spre Tokyo.

Guvernul de la Tokyo a raportat marți 1.387 de cazuri noi de coronavirus, în creștere cu 660 față de ziua de luni. Media pentru orașul Tokyo în ultimele șapte zile este de 1.180 cazuri.

”Lumea trebuie să vadă că Japonia poate găzdui olimpiada în condiții de siguranță”, a declarat marți premierul țării, Yoshihide Suga, oficialilor Comitetului Olimpic Internațional înainte de Jocurile de la Tokyo.

Zeci de mii de sportivi, oficiali și corespondenți de presă intră în Japonia pe fondul stării de urgență instituite și al unei opoziții răspândite din partea publicului larg.

Advertisement

Tokyo 2020 va rămâne probabil în istorie ca un eveniment sportiv diferit, găzduit în timpul unei pandemii cu mulțimi de turiști interzise, ​​sărbătorile extravagante înlocuite cu controale stricte ale infecțiilor.

Față de ceremoniile de deschidere anterioare, care au uimit lumea cu efecte și coregrafii spectaculoase, versiunea de la Tokio de pe 23 iulie va fi „mai simplă și mai sobră”, au spus organizatorii, pentru a reduce riscul de infecție și a rămâne „în ton cu situația”.

Sportivii vor trebui să-și pună singuri la gât medaliile câștigate și nu vor putea să le sărute, deoarece vor trebui să poarte o mască pe podium.

Japonia spera la un aflux masiv de vizitatori în această vară, care să stimuleze afacerile nipone, dar accesul spectatorilor străini a fost interzis, aproape toate evenimentele Jocurilor urmând să se desfășoare cu ușile închise.

Numărul de persoane care intră în Japonia la Jocurile Olimpice și Paralimpice va fi redus cu aproximativ 68.500 de sportivi, antrenori, personal, oficiali, membri ai CIO, mass-media – de la aproximativ 200.000.

La Tokio 2020, cântatul trebuie evitat, la fel ca strigătele și aplauzele. În schimb, participanții sunt încurajați să găsească alte modalități de a sărbători care nu sunt susceptibile de a transmite picături.

Focurile de artificii, bannerele, mascote și alte spectacole strălucitoare vor fi, de asemenea, limitate la Tokyo, pentru a reduce costurile care au urcat de la amânarea evenimentului.

Sportivii vor fi testați zilnic și sunt îndemnați să „reducă la minimum interacțiunile fizice cu ceilalți”. Cei care încalcă regulile ar putea fi descalificați de la Jocurile Olimpice sau chiar expulzați din Japonia.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Coperta Catalog
ActualitateAcum o zi

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o zi

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum 3 zile

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum 3 zile

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum 3 zile

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum 5 zile

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o săptămână

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o săptămână

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o săptămână

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o săptămână

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum 2 săptămâni

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum 2 săptămâni

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum 2 săptămâni

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum 2 săptămâni

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

acneea la adolescenti
HealthAcum 2 săptămâni

Acneea la adolescenți: ghidul complet pentru o piele sănătoasă și încredere de nezdruncinat

Facebook

Advertisement