Stați în legătură cu noi

Tech

Nou record mondial înregistrat de soarele artificial din China: 120 milioane de grade Celsius

Ca multe alte echipe din lume, și China intenționează să construiască un reactor care să găzduiască un soare artificial, care ar putea fi o sursă de energie nelimitată datorită procesului de fuziune nucleară.

Conform informațiilor publicate în presa de stat din China, echipa de la Experimental Advanced Superconducting Tokamak (EST) a stabilit un nou record mondial, și anume temperatura de 120 de milioane de grade Celsius menținută timp de 101 secunde.

Reacțiile de fuziune nucleară necesită o cantitate imensă de căldură și presiune, temperaturi similare cu cele înregistrate pe soare, de aproximativ 150 de milioane de grade Celsius.

Temperatura obținută de echipa din China reprezintă un record mondial în domeniu, chiar dacă a fost mențiuntă pentru o perioadă de timp relativ scurt. Un alt obstacol pe care echipa de cercetători trebuie să-l depășească este presiunea care ar trebui să fie uniformă, la fel cum se întâmplă și pe Soare. Presiunea scoate hidrogenul gazos din miezul soarelui, iar procesul se finalizează prin eliberare de energie.

Advertisement

Experimentele au loc în Hefei, la Institutul de Fizică a Plasmei din cadrul Academiei Chineze de Științe.

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro