Tech

Noul Citroen 100% electric, Ami, poate fi închiriat pentru 20 de euro/lună

Pinterest LinkedIn Tumblr

Citroën a lansat „Ami”, un cvadriciclu 100% electric, cu două locuri.

Ami are două locuri, este în același timp și o mașină minusculă, dar și un scuter acoperit și a fost gândit pentru transportul în oraș. Vehiculul este atât de mic, încât persoana care îl va conduce nici măcar nu are nevoie de permis, ci doar de vârsta minimă de 14 ani în Franța sau 16 ani în alte țări europene. În România va fi nevoie de un permis de categoria AM – pentru mopede.

Noul vehicul electric se bazează pe o baterie de 5.5kWh sub podea, cu ajutorul căreia se poate parcurge distanța de 70 de kilometri cu o singură încărcare. Ami poate fi conectată la orice priză standard de 220v, Citroen promițând că în trei ore bateria se va încărca total. 

Citroen Ami are 2.41 metri lungime, 1.39 metri lățime și 1.52 metri înălțime, și o greutate de 485 de kilograme. Doar bateria cântărește 60 de kilograme.

Constructorul francez propune mai multe opțiuni de cumpărare, de la 20€ pe lună pentru o închiriere pe doi ani, cu o plată inițială de 2.644€, dar și achiziția contra sumei de 6.000€. 

Primele comenzi vor putea fi făcute în Franța, la sfârșitul lunii martie, și câteva luni mai târziu în alte state din Europa. Citroen preconizează că primele livrări vor ajunge la cumpărătorii din Franța în luna iunie.

Write A Comment