Our social corner

Business

Nuclearelectrica se alătură iniţiativei Narada de a pune școlile din România pe harta educației moderne

Visual Nuclearelectrica 1
Distribuie

La 3 luni de la lansarea proiectului HartaEdu, Narada a demonstrat societăţii civile că se poate: a strâns 1,5 milioane de lei pentru dotarea și modernizarea școlilor înscrise în proiectul HartaEdu, o platformă online prin care instituţiile de învâţământ pot introduce alerte, iar mediul privat se poate mobiliza pentru a le sprijini.   

  • Pe platforma HartaEdu au fost înscrise peste 550 de alerte, iar numărul copiilor care au nevoie de ajutor se ridică la peste 100.000.
  • În trei luni au fost soluționate peste 90 de alerte, cu cei peste 1.5 mil. lei strânși, având un număr de aproximativ 10.000 de copii impactaţi de soluţionarea acestor alerte.

În condițiile în care educația din România primește cel mai mic buget al ultimilor 30 de ani, dar mai ales în condițiile în care în multe comunități din țară se învață în condiţii extrem de dificile, ca acum 30 de ani, Narada invită mediul privat, prin HartaEdu.ro să contribuie la oferirea tuturor copiilor drepturi egale la educație. 

HartaEdu este un plan B pentru școlile din comunitățile vulnerabile, oferindu-le platforma prin care pot anunţa nevoile stringente şi dând ocazia mediului de business local și național să intervină cu soluţii pentru rezolvare rapidă. Indiferent de urgența pe care o are o școală, fie ea de infrastructură, fie ea de tehnologie, echipament, serviciu ea poate fi înscrisă în platformă. 

Apreciind utilitatea proiectului pentru instituţiile de învăţământ, Societatea Naţională Nuclearelectrica s-a alăturat proiectului HartaEdu, în calitate de partener strategic. Sprijinul oferit de Nuclearelectrica urmează să crească capacitatea de intervenție a organizaţiei Narada prin HartaEdu, creând astfel posibilitatea de a adresa mai multe alerte ale școlilor. 

Ne bucurăm să fim partenerii Narada în acest program extrem de util pentru şcolile din România. Investiţia în educaţie este una dintre priorităţile noastre şi ne dorim să contribuim cât mai mult la creşterea şi dezvoltarea generaţiilor de mâine. Noi, la Nuclearelectrica, considerăm că oamenii sunt cea mai valoroasă resursă a noastră, iar performanţa trebuie încurajată şi sprijinită încă din primii ani de şcoală. Elevii de astăzi vor fi specialiştii de mâine şi este datoria noastră să avem grijă ca ei să beneficieze de cele mai bune condiţii de studiu şi de cât mai multe oportunităţi de creştere şi dezvoltare.”- Cosmin Ghita, Director General Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica este singurul producător românesc de energie electrică din surse nucleare, o sursă curată de energie, fără emisii de CO2. Compania are peste 2.200 de angajaţi, care asigură aproximativ 20% din necesarul de electricitate al României şi aprinde astfel 1 din 5 becuri din ţara noastră. Compania derulează anual proiecte de investiţie în educaţie, contribuind cu fonduri şi specialişti pentru a răspunde celor mai stringente necesităţi din educaţie, sănătate şi mediu. 

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro