Our social corner

Actualitate

Aeroportul Otopeni reduce, temporar, numărul ghișeelor de check-in

Începând de astăzi, 10 octombrie 2022, la Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni va fi închisă, câte una dintre cele două „insule” de check-in din aerogară, ca urmare a lucrărilor de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări, anunță CN Aeroporturi București S.A.

Lucrări de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor

Contractul va fi derulat pe o perioadă de doi ani și va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări. Sistemul, în funcțiune de aproape 20 de ani, include atât zona check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, cât și echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală.

Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS.

Pe perioada lucrărilor vor fi închise, pe rând, câte una dintre cele două ”insule” de check-in din aerogară (fiecare având 52 ghișee), cu mențiunea că celelalte două insule, din zona nouă a aerogării, vor funcționa la capacitate maximă.

Investiția crește capacitatea de procesare a bagajelor cu 40%

La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40% și vor fi disponibile și 12 ghișee ”self service drop off”, care permit pasagerului să-și depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-in.

Singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2022 – august 2023), în care capacitatea va fi redusă cu 25%, După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-in, capacitatea va reveni la 100%, iar după înlocuirea celor din a doua zonă, capacitatea totală va ajunge la 140% față de cea actuală. 

Ce trebuie să știe pasagerii

Având în vedere reducerea numărului de posturi de check-in, Compania Națională Aeroporturi București recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de zbor pentru formalități. CN Aeroporturi București, în colaborare cu agenții de handling și celelalte entități implicate, va pune în aplicare măsuri speciale pentru ca, printr-o programare și utilizare eficientă a infrastructurii disponibile, să se evite crearea de neregularități în operarea curselor aeriene și, implicit, să se minimizeze orice disconfort pentru pasageri.

Recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru zbor și să efectueze fără întârziere toate formalitățile premergătoare zborului (check-in, control de securitate, control de frontieră).

CN aeroporturi București

Din 12 septembrie 2022, au început și lucrările de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri. Urmează să fie înlocuite, în prima fază, patru dintre cele 6 benzi de bagaje și echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaționale pentru creșterea cu 20% a capacității de procesare și reducerea timplului de așteptare la sosirea bagajelor. 

Foto wall-street.ro.

Click pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Facebook

underarmour.ro

Avertizari meteo

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:40 si 20:00 In zona : Județul Cluj: Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Luna, Moldovenești, Călărași; Se vor semnala : Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:40 si 20:00 In zona : Județul Mureş: Târnăveni, Luduș, Iernut, Sarmașu, Ungheni, Band, Adămuș, Pănet, Ceuașu de Câmpie, Mica, Batoș, Gănești, Râciu, Sânpaul, Zau de Câmpie, Valea Largă, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Chețani, Miheșu de Câmpie, Sânger, Ogra, Băgaciu, Cuci, Iclănzel, Șăulia, Cucerdea, Bogata, Fărăgău, Pogăceaua, Șincai, Ațintiș, Grebenișu de Câmpie, Mădăraș, Crăiești, Băla, Bichiș, Tăureni, Papiu Ilarian, Cozma; Se vor semnala : Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

  • Atentionare meteorologica

    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-03-2025 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor; Mesaj : MESAJ 1/2 INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 15 martie, ora 10 - 18 martie, ora 10Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, precipitații mixte, răcireZone afectate: conform textului       Sâmbătă și în noaptea de sâmbătă spre duminică, în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte vor fi perioade cu averse, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, vor fi cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Local, în majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...45 km/h.      Începând de duminică și până marți dimineața, în cea mai mare parte a țării vor fi precipitații local însemnate cantitativ și intensificări ale vântului. Treptat, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la început la munte, apoi și în zonele mai joase de relief ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. MESAJ 2/2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 15 martie, ora 12 - 16 martie, ora 02Fenomene vizate: intensificări ale vântuluiZone afectate: conform textului și hărții       În sudul Banatului, sud-vestul și sudul Transilvaniei, în Moldova și la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h. La altitudini mari, în general de peste 1700 m, rafalele vor fi de 80...100 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).