Our social corner

Actualitate

Aeroportul Otopeni reduce, temporar, numărul ghișeelor de check-in

check in otopeni
Distribuie

Începând de astăzi, 10 octombrie 2022, la Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni va fi închisă, câte una dintre cele două „insule” de check-in din aerogară, ca urmare a lucrărilor de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări, anunță CN Aeroporturi București S.A.

Lucrări de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor

Contractul va fi derulat pe o perioadă de doi ani și va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări. Sistemul, în funcțiune de aproape 20 de ani, include atât zona check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, cât și echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală.

Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS.

Pe perioada lucrărilor vor fi închise, pe rând, câte una dintre cele două ”insule” de check-in din aerogară (fiecare având 52 ghișee), cu mențiunea că celelalte două insule, din zona nouă a aerogării, vor funcționa la capacitate maximă.

Investiția crește capacitatea de procesare a bagajelor cu 40%

La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40% și vor fi disponibile și 12 ghișee ”self service drop off”, care permit pasagerului să-și depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-in.

Singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2022 – august 2023), în care capacitatea va fi redusă cu 25%, După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-in, capacitatea va reveni la 100%, iar după înlocuirea celor din a doua zonă, capacitatea totală va ajunge la 140% față de cea actuală. 

Ce trebuie să știe pasagerii

Având în vedere reducerea numărului de posturi de check-in, Compania Națională Aeroporturi București recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de zbor pentru formalități. CN Aeroporturi București, în colaborare cu agenții de handling și celelalte entități implicate, va pune în aplicare măsuri speciale pentru ca, printr-o programare și utilizare eficientă a infrastructurii disponibile, să se evite crearea de neregularități în operarea curselor aeriene și, implicit, să se minimizeze orice disconfort pentru pasageri.

Advertisement

Recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru zbor și să efectueze fără întârziere toate formalitățile premergătoare zborului (check-in, control de securitate, control de frontieră).CN aeroporturi București

Din 12 septembrie 2022, au început și lucrările de modernizare ale echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri. Urmează să fie înlocuite, în prima fază, patru dintre cele 6 benzi de bagaje și echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri internaționale pentru creșterea cu 20% a capacității de procesare și reducerea timplului de așteptare la sosirea bagajelor. 

Foto wall-street.ro.

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro