Our social corner

Sciences

O.M.S. recomandă distrugerea agenților patogeni din laboratoarele din Ucraina

OMS recomanda distrugerea agentilor patogeni din laboratoarele ucrainene
Distribuie

Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit Ucraina să distrugă agenții patogeni cu amenințare ridicată care se află în laboratoarele țării pentru a preveni „orice potențiale scurgeri” care ar propaga boli în rândul populației. 

Ca și alte țări, și Ucraina deține laboratoare în care se cercetează modul în care boli considerate periculoase pot afecta animalele și oamenii, studiile fiind conduse cu sprijin din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a O.M.S.

Agenția Reuters a solicitat O.M.S. clarificări cu privire la colaborarea sa cu Ucraina înainte și în timpul invaziei Rusiei. Răspunsul Organizației Mondiale a Sănătății a menționat o colaborare cu laboratoarele de sănătate publică din Ucraina care durează de câțiva ani, menită să promoveze practici de securitate pentru prevenirea „eliberării accidentale sau deliberate de agenți patogeni.” 

„Ca parte a acestei activități, O.M.S. a recomandat cu tărie Ministerului Sănătății din Ucraina și altor organisme responsabile să distrugă agenții patogeni cu amenințare ridicată pentru a preveni eventualele scurgeri”. 

Nici O.M.S., nici oficialii ucraineni nu au detaliat tipurile de agenți patogeni sau toxine găzduite în laboratoarele Ucrainei. 

Anterior, Ministerul de Externe al Rusiei a susținut că S.U.A. ar efectua cercetări cu arme biologice în cadrul unui laborator din Ucraina, „o acuzație care a fost respinsă în mod repetat de Washington și Kiev”, relatează agenția de presă Reuters. Ministerul rus susține că există dovezi care demonstrează că s-a încercat distrugerea probelor de laborator.

Aceste acuzații au fost negate atât de oficialii din Ucraina, cât și de cei de la Washington, cei din urmă spunând că sunt un pretext al Rusiei pentru a-și desfășura propriile arme chimice sau biologice.

La solicitarea Rusiei, astăzi urmează să se întrunească Consiliul de Securitate al O.N.U. pentru a analiza acuzațiile Moscovei, prezentate fără dovezi, cu privire la „activitățile biologice” ale SUA în Ucraina.

credit foto: Freepik.

Advertisement

Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement

Facebook

Advertisement

Copyright © 2021 TheExpert.ro