Stați în legătură cu noi

Life

Oana Tache – primul jurnalist român invitat să modereze dezbaterea NEXT GENERATION EU la Parlamentul European

Oana Tache s-a alăturat ca voluntar campaniilor desfășurate de Parlamentul European în România încă din 2019 și a devenit singurul influencer român invitat în 2021 care a luat parte la dezbaterea State of The European Union, eveniment desfășurat pe 15 septembrie 2021 în Parlamentul European.

Oana a fost prezentă la Strasbourg și a avut ocazia de a o întâlni pe Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Pentru mine este o adevărată onoare să reprezint România la Strasbourg și a fost o reală plăcere să o cunosc personal pe Președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Este de departe, cea mai importantă întâlnire de până acum din cariera mea de jurnalist. În contextul Conferinței privind Viitorul Europei, faptul că am putut sta de vorbă în cadrul unei întâlniri informale cu dumneaei și alți reprezentați spune multe despre deschiderea cu care Uniunea Europeană și instituțiile europene se adresează în mod direct cetățenilor din toate statele membre.”, declară Oana care a avut ocazia ca unic reprezentant al României în această delegație dedicată tinerilor la Strasbourg să stea de vorbă și cu Vice Președinta Parlamentului European, Katarina Barley și cu Guy Verhofstadt, copresedinte al comitetului executiv al Conferintei privind Viitorul Europei.

Conferința privind Viitorul Europei este cel mai <mare experiment> desfășurat de instituțiile Europene după cum însuși domnul Verhofstadt mi-a mărturisit, un eveniment care va reuni atât factorii de decizie la nivel european cât și experți, membrii ai mediului academic și pentru prima oară în istorie 800 de cetățeni selectați aleatoriu din toate statele europene, în așa fel încât să reflecte diversitatea UE.„, a spus Oana.

 După această întâlnire, Oana Tache se pregătește pentru o altă premieră, în perioada 8-9 octombrie 2021: ea va fi primul influencer român invitat să modereze, în cadrul evenimentului European Youth Event (EYE), panelul „NEXT GENERATION EU: Revenirea Economică post COVID 19.”Sunt extrem de fericită că anul acesta am ocazia să moderez un panel în cadrul acestui summit, o experiență fără precedent pentru mine și pe care o aștept cu multe emoții! EYE2021 face parte din Conferința privind Viitorul Europei – proces consultativ cu cetățenii de toate vârstele din Uniunea Europeană. Sub tagline-ul “The future is ours”, #EYE2021 va desfășura activități online începând cu 4 octombrie care vor culmina cu cele 2 zile de evenimente în regim hibrid la sediul Parlamentului European din Strasbourg și Franța. Misiunea finală a evenimentului este aceea de a implementa acțiuni concrete în ceea ce privește sustenabilitatea, digitalizarea, sănătatea și un viitor verde pentru generațiile următoare.”, adaugă Oana care consideră că, mai ales pentru tinerii cu vârste între 16 și 30 de ani, participarea la astfel de evenimente este o oportunitate unică de a interacționa direct și online, de a cunoaște și lucra cot la cot cu experții europeni, cu activiști, influenceri și factori decizionali europeni, de a se inspira și construi împreună viitorul Europei.

Advertisement

Pentru cei interesați ea explică, de asemenea, că încă din luna mai 2021, în colaborare cu organizațiile de tineret pan-europene, ideile tinerilor europeni sunt colectate pe platforma youthideas.eu iar odată cu EYE acestea sunt conturate acum, în cadrul unor serii de workshopuri colaborative. După votul public al celor mai bune proiecte, acestea vor fi parte dintr-un raport ce va ajunge la membrii board-ului Conferinței privind Viitorul Europei și vor fi parte din dezbaterea politică a Conferinței. 

Cu un background solid în media românească, Oana a fost mereu un vector de imagine important pentru generația tânără. A lucrat pentru MTV România ca VJ, producător și a fost cel mai tânăr Brand Manager din Europa de Sud-Est pentru celebrul post TV, a prezentat zeci de programe pentru tineri ca parte a trustului PRO, a fost primul Digital Host din România și în prezent este DJ/realizator programe la Virgin Radio România. Din 2015 este owner al casei de producție de content digital MediaLIKE și a lucrat cu și pentru zeci de branduri premium internaționale. Din 2019, s-a alăturat campaniilor Parlamentului European și promovează activ valorile Europene.  

Advertisement style="display:block; text-align:center;" data-ad-layout="in-article" data-ad-format="fluid" data-ad-client="ca-pub-9287560635866333" data-ad-slot="1736055903">
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Life

Amenințări fără precedent asupra orașelor din cauza creșterii nivelului mării

Oamenii de știință avertizează că fără măsuri urgente și drastice pentru reducere a emisiilor de carbon, unele dintre cele mai emblematice orașe din lume ar putea fi sub apă până în 2050.

Emisiile de dioxid de carbon cauzate de om vor rămâne în atmosferă sute de ani, conducând la creșterea temperaturii și a nivelului mării pe glob. 

Multe zone dezvoltate vor fi inundate permanent având în vedere faptul că majoritatea politicilor luate la nivel global pentru reducerea emisiilor nu sunt suficiente și nu par să reflecte această amenințare.

Scenariile experților, în condiții de emisii ridicate, arată că temperatura va crește cu 4 C în timp ce nivelul mării se va ridica în medie cu 8,9 metri, toate acestea într-un interval aproximativ de 200 până la 2000 de ani.

Advertisement

Chiar și o creștere de 1,5C până în 2050 poate provoca inundații în marile orașe. 

Colecția de imagini, care urmează noului studiu, se numește Picturing Our Future și include simulări video și redări fotorealiste ale nivelului mării. În partea stângă este prezentat scenariul încălzirii globale cu 1,5 grade Celsius, în timp ce în partea dreaptă apar transformările după creșterea temperaturii cu 3 grade.

Dacă nu se schimbă nimic, aceste scenarii vor deveni realitate, iar peste 50 de orașe importante, majoritatea din Asia, vor pierde parțial sau aproape total suprafața de astăzi, iar aproximativ un miliard de oameni, (15% din populația actuală globală), va trebui să fie strămutat.

Studiul publicat în Environmental Research Letters identifică ce locuri pot fi salvate sau pierdute pe termen lung ca urmare a acțiunilor climatice actuale.

Acesta a fost lansat înainte de negocierile climatice ale ONU COP26, programate să aibă loc în perioada 1-12 noiembrie la Glasgow, Scoția.

Iata și ce zone din România vor fi afectate de creșterea nivelului apelor.

Advertisement

Sursa foto: climatecentral.org

Continuă să citești

Life

Cel mai mare model Lego lansat vreodată este replica Titanicului

Lego a dezvăluit oficial că cel mai mare model pe care l-a lansat vreodată este o replică a faimosului Titanic. Modelul măsoară aproape un metru și jumătate când este complet asamblat. 

Acesta nu este însă și cel mai mare set Lego. 11 695 de piese alcătuiesc Harta Lego a Lumii, care poate fi agățată pe perete odata ce e asamblată. Anterior, cel mai mare model Lego a fost macheta Colosseumului, cu 9,036 de piese, iar Titanicul ajunge să aibă 9,090 de piese in total.

Odată îmbinate, piesele formează un model la scara 1: 200. Vasul este proiectat în trei secțiuni, pentru a recrea cât mai fidel caracteristicile Titanicului. Secțiunea transversală dezvăluie detalii interioare, cum ar fi sala de mese de primă clasă, scara mare, una dintre camerele cazanelor și multe cabine din diferitele clase de pasageri, însă detaliile autentice includ peste 300 de hublouri, bărci de salvare, puntea promenadei, salonul de lectură, piscina, bănci, o macara de încărcare și multe altele. Pasionații de Lego adulți vor avea parte de multe ore de relaxare și satisfacție construind aceasă piesă de colecție de peste 135 cm.

Cel mai mare model Lego va fi disponibil in luna noiembrie, iar prețul de pe site-ul producătorului este de 629,99 $.

Advertisement

Continuă să citești

Life

Musonul din Arizona a dus la apariția „Creveților dinozauri” cu trei ochi

Potrivit oficialilor de la Wupatki National Monument, în urma unei ploi torențiale de vară, sute de creaturi bizare, cu aspect preistoric, au eclozat în apa de ploaie adunată.

Creaturile au dimensiunea unui mormoloc și sunt numite Triops. Ouăle lor pot rezista zeci de ani în deșert până când plouă suficient pentru a se crea lacuri care să ofere condițiile propice pentru ca puii să se maturizeze și să depună ouă pentru următoarea generație, conform Universității Central Michigan.

Credit imagine: L.Carter / NPS

Triops – care în greacă înseamnă „trei ochi” – sunt uneori numiți „creveți dinozauri” din cauza istoriei lor evolutive îndelungate; strămoșii acestor crustacee au evoluat în perioada Devoniană (în urmă cu 419 milioane până la 359 milioane de ani), iar aspectul lor s-a schimbat foarte puțin de atunci.

După eclozare, Triops poate crește până la 1,5 inci (4 centimetri) lungime, având o carapace asemănătoare unui scut. Aceștia pot trăi până la 90 de zile, timp în care masculii și femelele se vor împerechea. În cazul

Advertisement
Continuă să citești
Advertisement

Facebook

Trending

Copyright © 2021 TheExpert.ro