Our social corner

Life

Oana Tache – primul jurnalist român invitat să modereze dezbaterea NEXT GENERATION EU la Parlamentul European

Distribuie

Oana Tache s-a alăturat ca voluntar campaniilor desfășurate de Parlamentul European în România încă din 2019 și a devenit singurul influencer român invitat în 2021 care a luat parte la dezbaterea State of The European Union, eveniment desfășurat pe 15 septembrie 2021 în Parlamentul European.

Oana a fost prezentă la Strasbourg și a avut ocazia de a o întâlni pe Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Pentru mine este o adevărată onoare să reprezint România la Strasbourg și a fost o reală plăcere să o cunosc personal pe Președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Este de departe, cea mai importantă întâlnire de până acum din cariera mea de jurnalist. În contextul Conferinței privind Viitorul Europei, faptul că am putut sta de vorbă în cadrul unei întâlniri informale cu dumneaei și alți reprezentați spune multe despre deschiderea cu care Uniunea Europeană și instituțiile europene se adresează în mod direct cetățenilor din toate statele membre.”, declară Oana care a avut ocazia ca unic reprezentant al României în această delegație dedicată tinerilor la Strasbourg să stea de vorbă și cu Vice Președinta Parlamentului European, Katarina Barley și cu Guy Verhofstadt, copresedinte al comitetului executiv al Conferintei privind Viitorul Europei.

Conferința privind Viitorul Europei este cel mai <mare experiment> desfășurat de instituțiile Europene după cum însuși domnul Verhofstadt mi-a mărturisit, un eveniment care va reuni atât factorii de decizie la nivel european cât și experți, membrii ai mediului academic și pentru prima oară în istorie 800 de cetățeni selectați aleatoriu din toate statele europene, în așa fel încât să reflecte diversitatea UE.„, a spus Oana.

 După această întâlnire, Oana Tache se pregătește pentru o altă premieră, în perioada 8-9 octombrie 2021: ea va fi primul influencer român invitat să modereze, în cadrul evenimentului European Youth Event (EYE), panelul „NEXT GENERATION EU: Revenirea Economică post COVID 19.”Sunt extrem de fericită că anul acesta am ocazia să moderez un panel în cadrul acestui summit, o experiență fără precedent pentru mine și pe care o aștept cu multe emoții! EYE2021 face parte din Conferința privind Viitorul Europei – proces consultativ cu cetățenii de toate vârstele din Uniunea Europeană. Sub tagline-ul “The future is ours”, #EYE2021 va desfășura activități online începând cu 4 octombrie care vor culmina cu cele 2 zile de evenimente în regim hibrid la sediul Parlamentului European din Strasbourg și Franța. Misiunea finală a evenimentului este aceea de a implementa acțiuni concrete în ceea ce privește sustenabilitatea, digitalizarea, sănătatea și un viitor verde pentru generațiile următoare.”, adaugă Oana care consideră că, mai ales pentru tinerii cu vârste între 16 și 30 de ani, participarea la astfel de evenimente este o oportunitate unică de a interacționa direct și online, de a cunoaște și lucra cot la cot cu experții europeni, cu activiști, influenceri și factori decizionali europeni, de a se inspira și construi împreună viitorul Europei.

Pentru cei interesați ea explică, de asemenea, că încă din luna mai 2021, în colaborare cu organizațiile de tineret pan-europene, ideile tinerilor europeni sunt colectate pe platforma youthideas.eu iar odată cu EYE acestea sunt conturate acum, în cadrul unor serii de workshopuri colaborative. După votul public al celor mai bune proiecte, acestea vor fi parte dintr-un raport ce va ajunge la membrii board-ului Conferinței privind Viitorul Europei și vor fi parte din dezbaterea politică a Conferinței. 

Cu un background solid în media românească, Oana a fost mereu un vector de imagine important pentru generația tânără. A lucrat pentru MTV România ca VJ, producător și a fost cel mai tânăr Brand Manager din Europa de Sud-Est pentru celebrul post TV, a prezentat zeci de programe pentru tineri ca parte a trustului PRO, a fost primul Digital Host din România și în prezent este DJ/realizator programe la Virgin Radio România. Din 2015 este owner al casei de producție de content digital MediaLIKE și a lucrat cu și pentru zeci de branduri premium internaționale. Din 2019, s-a alăturat campaniilor Parlamentului European și promovează activ valorile Europene.  

Advertisement
Distribuie
Advertisement
Click pentru a adăuga un comentariu

Trebuie să fiți conectat pentru a posta un comentariu Login

Lasă un răspuns

Advertisement
Malina Calugareanu
SportAcum 4 săptămâni

Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Coperta Catalog
ActualitateAcum o lună

Apariție editorială de excepție – Catalogul „DE IDENTITATE. SCRIPTA ET IMAGINES HISTORIAE DACOROMANAE. SEC XV-XX”, o lucrare unică a identității cultural-istorice românești

hotel nordis mamaia
BusinessAcum o lună

Nordis Mamaia, deschis pentru rezervări. Cât costă să petreci Paștele la 5 stele?

vlad covaliu campion mondial
SportAcum o lună

Vlad Covaliu a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Scrimă pentru Juniori de la Riad!

Echipa lui Chef Richard
TVAcum o lună

Chefi la cuțite: Echipele sezonului 13 sunt formate!

Score2Skill image
BusinessAcum o lună

eJobs lansează Score2Skill: Abilitățile din jocurile video devin atuuri pe piața muncii!

masterchef
TVAcum o lună

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV ca jurați ai sezonului 9 MasterChef România!

Andreea Dinca locul 5 campionat mondial juniori
SportAcum o lună

Andreea Dincă, locul 5 la Campionatul Mondial de Scrimă pentru juniori

campionatul mondial de scrima cadeti juniori riad 2024
SportAcum o lună

Campionatul Mondial de Scrimă pentru Cadeți și Juniori își deschide porțile la Riad!

transpiratie
LifeAcum o lună

Transpirația: O poveste cu arome și culori

Marele Jaf al Tramvaiului still lansare
EntertainmentAcum o lună

„Marele jaf al tramvaiului”, de vineri pe marile ecrane din România

razboi civil
EntertainmentAcum o lună

„Război Civil” iminent la cinema din 12 aprilie

masini de spalat samsung
TechAcum o lună

Samsung Electronics lansează o nouă gamă de mașini de spălat bazate pe inteligență artificială și mai eficiente energetic

KV zsb 2024jpg
ActualitateAcum o lună

Zilele Sculpturii București 2024. Unde Formele se Aliniază, Arta se dezvăluie!

fonduri nerambursabile
BusinessAcum o lună

ARCUB lansează apelul de proiecte culturale cu fonduri nerambursabile „București 565. Conexiuni urbane” 2024

Facebook

Advertisement